5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -CHP Çanakkale Milletvekili Sarıbaş: -Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakabilmemiz için doğayı korumaya ve tahribatları önlemeye mecburuz


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakılması için doğayı korumaya ve tahribatları önlemeye mecbur olduklarını bildirdi.
     Sarıbaş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, göç hareketiyle çevre sorunlarının yoğun bir şekilde yaşanmasının gündeme taşındığını belirtti.
     Türkiyenin kalkınması ve sanayileşmesinin zorunlu olduğunu, ancak sanayileşme için de çevreyi ihmal etmenin söz konusu olamayacağını ifade eden Sarıbaş, şunları kaydetti:
     Bugün dünyanın ortak sorunu haline gelen çevre kirliği insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Sanayi artıkları, yakıt gazları, dumanlar, petrol ve ilaç atıkları, plastik ürünler, suni gübrele, zirai ilaçlar, spreyler, egzoz gazları, fabrikaların bacalarından çıkan zehirli gazlar ve katı atıklar gibi maddeler çevremizin kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerdir. Yaşadığımız çevreye verdiğimiz zararı, başka hiçbir canlı varlık vermemektedir. Gelecek kuşaklara yaşanabilir bir çevre bırakabilmemiz için doğayı korumaya ve tahribatları önlemeye mecburuz. Çevremizin kirlenmesini önleyebilmek için herkes üzerine düşeni mutlaka yerine getirmelidir. Bugün üzerinde yaşadığımız çevre, gelecek kuşaklarımızın bize bıraktığı mirastır. Fabrikasız yaşayabilir, fakat temiz bir çevre olmadan nefes dahi alamayız. İnsanlık için olmazsa olmazların başında temiz çevre gelmektedir. Başta ABD ve sanayileşmiş batılı ülkeler olmak üzere, dünyamızın kirletilmesinde birinci derece sorumlu olan ülkeler, kendi bindiği dalı kesmekte, dünyamızın hızla yok oluşuna seyirci kalmaktadırlar.
    
     Muhabir : Mehmet Bayer
     Yayıncı : Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER