5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -Bodrumda bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler çiçek fidanı dikti ve çevreyle ilgili yaptıkları el sanatları çalışmalarını sergiledi


MUĞLA (A.A) - Bodrumda 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla zihinsel ve bedensel engelli öğrenciler, çiçek fidanı dikti.
     Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, Kumbahçe Mahallesinde toplanan Yahşi Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezinde eğitim gören bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler, petunya çiçeği fidanlarını toprakla buluşturdu. Öğrenciler ayrıca, çevreyle ilgili yaptıkları el sanatları çalışmalarından oluşan Çevre ve İnsan temalı sergi açtı.
     Bodrum Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Sorumlusu Dilek Güralp, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliği, geleceğin büyükleri çocukların, çevrenin doğal paydaşı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlediklerini söyledi. Çocuklarda çevre konusunda farkındalık yaratmak istediklerini belirten Güralp, Öğrencilere Çevre denilince aklınıza ne geliyor- diye sorduk. Onlar da akıllarına gelen çalışmaları yaptılar ve bunları sergilediler dedi.
     Güralp, bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler tarafından yapılan 100 eserin satışından elde edilecek gelirin, okul yararına kullanılacağını açıkladı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce/Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER