5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü -Burdur Belediye Başkanı Akkaya: -Hedefimiz, tabiatın gösterdiği yoldan yani onu tahrip etmeden onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir


BURDUR (A.A) - Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Hedefimiz, tabiatın gösterdiği yoldan yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir dedi.
     Başkan Sebahattin Akkaya, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik tedbirlerin alınması, kaynaklarımızın israf edilmeden verimli kullanılması ve bilinçli toplum oluşturulmasının, büyük önem taşıdığını söyledi.
     Bilinçsizce sağa sola atılan plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini belirten Akkaya,Hedefimiz, tabiatın gösterdiği yoldan yani onu tahrip etmeden, onunla uyum içinde yaşamayı başarabilmektir dedi.
     Başkan Akkaya sözlerine şöyle devam etti:
     Birleşmiş Milletler Örgütü-nün, 1972 yılında İsveç-in başkenti Stockholmde 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihinin Dünya Çevre Günü olması, oy birliği ile kabul edilmiştir. 38 yıl önce bugün ilan edilen Dünya Çevre Günü, ülkemizde ve dünyada çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla, evrensel bilinçlendirme günü olarak değerlendirilmektedir. Bütün canlılara hayat bahşeden tabiat ve çevrenin öneminin bir kez daha yüksek sesle dile getirildiği bugün, daha güzel bir dünya için herkese açık bir davettir.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 5 Haziran Dünya Çevre Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER