5. Büyükelçiler Konferansı

5. Büyükelçiler Konferansı -İzmir Valisi Kıraç, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ve İsveç Dışişleri Bakanı Bildt ile büyükelçiler onuruna yemek verdi -Bakan Davutoğlu: İzmirin emrindeyiz. EXPOyu alana kadar durmak yok


İZMİR (A.A) - İzmir Valisi Cahit Kıraç, 5. Büyükelçiler Konferansına katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile büyükelçiler onuruna, yemek verdi.
     Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Swiss Otelde düzenlenen yemekte yaptığı konuşmada, bölgesinin ekonomik ve kültürel merkezi olan İzmirin EXPO 2020 adaylığına, tam destek verdiklerini söyledi.
     Konferansta, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile birlikte Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriotayı ağırladıklarını, 3 bakan olarak istişare mekanizması oluşturup görüşmeleri sürdürme kararı aldıklarını hatırlatan Davutoğlu, Brezilya yakın bir dost ancak EXPOda bize rakip. İlişkilerimiz, bu rekabetten etkilenmez dedi.
     Bakan Davutoğlu, EXPO konusunda seferberlik ilan ettiklerini vurgulayarak, toplantıya katılan büyükelçilerden, görev yaptıkları ülkelerde yetkililerin kapılarını tekrar tekrar çalıp EXPO rekabetinde oylarını İzmir lehine kullanmalarını talep etmelerini istedi.
     İzmirin bir önceki EXPO oylamasını az bir farkla ve son birkaç gün içinde kaybettiğine işaret eden Davutoğlu, son dakikaya kadar yakın markajı sürdüreceklerini ifade etti.
     Davutoğlu, şöyle devam etti:
     Her an hareket halinde olacak şekilde ritmik diplomasi izlemeliyiz. Buradan İzmirli yetkililere sesleniyorum. Gerekirse büyükelçilerimize Çin işkencesi uygulayın, sürekli takip edin, arayın. Son ana kadar çalışmaktan vazgeçmeyin. İzmirin emrindeyiz. EXPOyu alana kadar durmak yok. Hükümetin ve Başbakanın büyük gayretleriyle inşallah bir 9 Eylül zaferi daha kazanırız.
     İzmir Valisi Cahit Kıraç da sağlanan destekle EXPOyu alacaklarına inandığını ifade etti.
     Gecede, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk Dünyası Müzik ve Dans Topluluğu üyeleri konser verdi. Sanatçıların oynadığı zeybek, Bakan Davutoğlu ve büyükelçilerden büyük alkış aldı.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı / Emre Umurbilir
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber 5. Büyükelçiler Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER