5. Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği ve

5. Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü etkinliği -Etkinlik kapsamında Türk, Yunan ve Bulgar bisikletçiler bir araya geldi


İSTANBUL (A.A) - 5. Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Avrupa Günü etkinliği kapsamında Türk, Yunan ve Bulgar bisikletçiler bir araya geldi.
     Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Edirne AB Bilgi Merkezi ve Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) işbirliğinde Saraçlar Caddesinde düzenlenen şenlikte yaptığı konuşmada, insanların günlük hayatta teknolojinin getirdiği birçok dezavantajla karşı karşıya olduğunu söyledi.
     Teknolojinin, sunduğu avantajlarla insanları yürüyemez hale getirdiğini belirten Aslaner, "Bisiklet, belki de teknolojinin bize getirdiği bu olumsuz etkiyi ortadan kaldıran tek araçtır. Bu yüzden ben bisiklete ayrı bir değer veriyorum ve medeniyetin getirdiği bütün olumsuzlukları kaldıran bir kahraman gibi görüyorum. Yıllardır politikacılarımızın, bilim adamlarımızın, askerlerimizin uğraşıp da bir türlü sağlayamadığı komşular arasındaki dostluk, barış ve kardeşliği bu küçücük alet sağlıyor" dedi.
     Etkinlik koordinatörü Bülent Bacıoğlu da üç ülke arasındaki bisiklet dostluğunun, 2009da Yunanistanda düzenlenen bir etkinlikle başladığını, can sıkıcı sınır kapıları ve vize problemlerine rağmen aralarındaki arkadaşlığın güçlü olduğunu ifade etti.
     EDOSK Başkanı Gökhan Karakoç da bisikletin, modern çağda sadece çocukların kullandığı bir alet olmaktan çıkıp, insanların sağlıklı, güvenli ve çevreye dost ulaşım sağlayabildiği bir araç haline geldiğini belirtti.
     Yunanistanın Orestiada Risos Bisiklet ve Spor Kulübü Başkanı Dimitris Paraskevopulos da beşinci kez düzenlenen etkinlikte Türk ve Bulgar bisikletçilerle Edirnede bir araya gelmekten mutlu olduklarını söyledi.
     Şenlik, katılımcılara dağ bisikleti ve bisiklet ekipmanlarının hediye edildiği çekiliş ve şehir turu ile sona erdi.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Mehmet Şahin
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber 5. Edirne Uluslararası Bisiklet Şenliği ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER