19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Nevşehir ve Kırıkkalede çeşitli etkinliklerle kutlandı


KIRIKKALE (A.A) - Nevşehir ve Kırıkkalede 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Nevşehir Valiliği önünde düzenlen törende, Atatürk Anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Buradaki programın ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 3 Nolu Çim Sahaya kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Etkinliğe Jandarma Genel Komutanlığı Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezine (JAKEM) ait atlı birlikler da katıldı. Bu sırada vatandaşlara çiçek dağıtıldı.
     Buradaki törende ise öğrenciler çeşitli gösteriler sergiledi.
     Gençlik haftasında düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara Vali Abdurrahman Savaş kupa ve madalya verdi.
    
     -Kırıkkale-
    
     Kırıkkalede de Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Rifat Ünlü, törende yaptığı konuşmada, Türkiye nüfusunun önemli bir kısmının 20 yaş altında olmasının ülkeye güven verdiğini söyledi.
     Gençliğe yapılan yatırımın en doğru yatırım olduğuna dikkati çeken Ünlü, şöyle konuştu:
     "Gençler için akla hayale gelmedik tuzaklar kuran odaklara karşı, onların tuzaklarını başa çıkaracak politikalar uyguluyoruz. İyiliği emredip, kötülükten sakındırmayı emreden bir inancın mensuplarıyız. Nerede bir iyilik varsa ona omuz vermeyi, nerede bir kötülük varsa ondan yüz çevirmeyi bir var oluş şartı olarak benimsemiş olmak zorundayız. Ömürlerinin baharında hiçbir fidanın boynunun bükülmesini istemiyoruz. Mutlu ve huzurlu bir Türkiye, varlığını iyilik ve güzelliklerle anlamlandırmış gençlerin ellerinde biçimleniyor."
     Törende, jimnastik ve kick-boks gösterileri sergilendi, ulusal ve uluslararası müsabakalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
     Törene, Vali Ali Kolat, Kırıkkale Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
     Vali Kolat ve beraberindekiler, törenin ardından Kırıkkale Gençlik Merkezi öğrencileri tarafından hazırlanan ebru sergisini gezdi.
    
     Muhabir: Murat Asil-Fatih Gökmen
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER