5. İzmir İktisat Kongresine doğru

5. İzmir İktisat Kongresine doğru -AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli: Bugüne kadar yapılmış en görkemli İzmir İktisat Kongresi, oylama öncesi İzmirin EXPO sürecinde dönüm noktası olacak


İZMİR (A.A) - AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Kurtuluş Savaşının hemen ardından ekonomik alanda da bağımsızlık kazanmak için İzmirde toplanan İktisat Kongresinin 5.sinin 30 Ekim-1 Kasım 2013 tarihlerinde İzmirde düzenleneceğini bildirdi.
     Denizli, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyenin stratejik ekonomik planlamasının belirleneceği, dünyanın önemli pek çok liderinin ve değerli ekonomistlerinin katılacağı İzmir İktisat Kongresinin Türkiye açısından olduğu kadar kentin ekonomik geleceği açısından da önemli olduğunu belirtti.
     5. İzmir İktisat Kongresinin ana temalarından birinin Akdenizde Marka Kent İzmir olduğunun altını çizen İlknur Denizli, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Kongrenin hazırlanması sırasında yaptığımız toplantılarda Kalkınma Bakanı sayın Cevdet Yılmaz ve Bakanlık Müsteşarı sayın Kemal Madenoğlu ile 5. İktisat Kongresinin İzmire sağlayacağı katkıları masaya yatırıp özel bir günü İzmire ayırdık. Sayın Bakan kongre öncesinde İzmirlilerle toplantılar yapıldığını ancak bizzat kendisinin de gelerek iş dünyası, sivil toplum örgütleri ve medya temsilcileri ile istişarelerde bulunacağını talep ve katkıları alacaklarını ifade ettiler. Bugüne kadar yapılmış en görkemli İzmir İktisat Kongresi, oylama öncesi İzmirin EXPO sürecinde dönüm noktası olacak.
     İktisat Kongresi, Türkiye ekonomisine yol veren ekonomi bürokrasisine, İzmir ekonomisin geleceği için haklı taleplerimiz iletmek lobicilik yapmak içinde eşsiz bir fırsat. Sonuçta ekonomik kararlar üzerinde etkisi olan kurumların yöneticileri İzmirde olacaklar. Derdimizi, talebimiz iletmek için yeterli zaman bulamadığımız insanları üç gün boyunca misafir edeceğiz. Bu fırsatı İzmirlilerin değerlendireceğini biliyorum ama bir araya gelir aynı yere vurursak ortak akılla kentin geleceğine dair projeksiyonumuzu biz İzmirliler kendi aramızda ana hatlarıyla belirleyebilirsek daha etkili sonuçlar alırız. İzmirin hem bu ülke için hem de Akdeniz Çanağı için söyleyecek sözü olduğunu göstermeliyiz.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber 5. İzmir İktisat Kongresine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER