5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve

5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı üyeleri Vali Kızılcıkı ziyaret etti


TRABZON (A.A) - 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı üyeleri, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı ziyaret etti.
     Vali Kızılcık, 15-18 Ekim tarihleri arasında Trabzonda gerçekleştirilecek, 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı kapsamında yürütülen çalışmalar dolayısıyla kentte bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.
     Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayına ev sahipliği yapacak olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Kızılcık, 40ın üzerinde ülke temsilcisinin katılacağı organizasyon için iyi ev sahipliği yapmaya hazırız. Birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapan Trabzon, bu organizasyonu da başarıyla sonuçlandıracaktır dedi.
     Vali Kızılcık, Trabzonun ülke çapında önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını anımsatarak, Bu organizasyonu da anlımızın akı ile gerçekleştireceğiz. Organizasyonun ilimizde yapılmasında katkıları olan başta Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar olmak üzere herkese teşekkür ederim diye konuştu.
     Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta ise Trabzonda büyük bir organizasyon gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Demirci de Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatlarına Türk-İslam coğrafyasından mesleğinde üstün başarılarla temayüz etmiş usta mühendis ve mimarların eserlerinin yarışacağı projeler ile mühendislik, mimarlık ve şehircilik projelerinin kurultaya renk katacağını ve yeni kurulacak şehirlere büyük ilham kaynağı oluşturacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber 5. Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER