5084 sayılı Teşvik Yasası

5084 sayılı Teşvik Yasası -DÜSİAD Başkanı Çakır: -Önümüzdeki 4 yıl, kalıcı yatırımlar ve beyin göçü ile desteklenmeli


DÜZCE (A.A) - Düzce Sanayici İşadamları Derneği (DÜSİAD) Başkanı Eyüp Çakır, yeni teşvik yasasının 4 yıl kalıcı yatırımlar ve beyin göçü ile desteklenmesi gerektiğini söyledi.
     Çakır, düzenlediği basın toplantısında, 5084 sayılı teşvik yasasının 4 yıl uzatılması halinde Düzcenin çok iyi değerlendirmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Teşvik bitiminde sanayicilerin Düzceden gideceği endişesini taşımak istemediklerini anlatan Çakır, Teşvik Yasasının süresinin uzaması çok büyük önem arz ediyor. Başbakanımızın ağzından çıktığı için bu işi bitmiş olarak düşünüyoruz. Teşvikin 4 yıl daha devam edecek olması en az 4 yıl daha sıkıntının yaşanmayacağını gösteriyor. Önümüzdeki 4 yıl kalıcı yatırımlar ve beyin göçü ile desteklenmeli diye konuştu.
     Çakır, yasanın Düzceye katkısını kimsenin küçümseyemeyeceğini belirterek, şöyle konuştu:
     Biz kalıcı olacak sanayiciyi burada istiyoruz. Tabiri caizse amele değil, beyin göçü getirecek insanların burada yer almasını istiyoruz. Çünkü seçici olabilme hakkına sahibiz. Sanayi alanlarımız dar. Bunları çok iyi değerlendirmemiz gerekir.
     Düzcenin önünün açık olduğuna inanıyorum. Bundan sonra hayıflanmak yerine geleceğe bakmak daha hayırlı olacaktır. 4 yıl sonra artık Düzce olarak ağlama şansımız yok. Bu süreleri çok iyi değerlendirmeliyiz. İlimiz küçük. En az 10 bin istihdama daha ihtiyaç var. İstihdamı sadece sanayi olarak düşünmemeliyiz. Tarım, turizm gibi alanlarda da istihdam ortamı yaratılmalı.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber 5084 sayılı Teşvik Yasası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER