Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Çelenk: Hizmet ağlarını modernize ederek, daha sağlıklı imkanlar sunmaya çalışıyoruz


TRABZON (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Selim Çelenk, hizmet ağlarını modernize ederek, daha sağlıklı imkanlar sunmaya çalıştıklarını söyledi.
     Çelenk, yaptığı açıklamada, modern huzurevi ve çocuk yuvalarının hizmete açılmasıyla birlikte Trabzonda sosyal hizmetlerin yeni bir kimliğe kavuştuğunu belirterek, engelli, yaşlı ve kimsesiz çocukların daha rahat ettiklerini vurguladı.
     Huzurevi sakinlerinin görmesi için örnek bir yaşlı evi açtıklarını ifade eden Çelenk, 4 kişilik olan yaşlı evinde sağlık ve hizmetli personeli de bulunduruyoruz. Ancak yaşlı insanlarımızın da yalnız kalmama isteği var. Daha çok kalabalığı seviyorlar. Şayet onlardan talep gelirse, örnek evlerimizin sayısını artıracağız dedi.
     Çelenk, çocuk yuvalarının TOKİye verilmesinin ardından da sevgi evlerinin hizmete açıldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Çeşitli yaş grubundaki çocuklarımızı daha sıcak, kendilerini yurttan ziyade evlerinde hissettirecek sevgi evlerinin hizmete açılmasıyla birlikte daha modern imkanlar altında yaşamlarını idame etmelerini sağladık. Bir odada en fazla 4 çocuğun kaldığı, uzman sağlık ve hizmetli personelimizle bakımlarını sağlıyoruz. Haziran ayında Çimenlide hizmete açılacak olan yeni sevgi evleriyle birlikte, 42 çocuğumuzu daha yeni evlerine kavuşturmuş olacağız.
     Çelenk, kişi başı geliri 464 liradan düşük olan 3 bin 996 engelli hastaya da evde bakım hizmeti vererek aylık 700 lira katkıda bulunduklarını anlatarak, hizmet ağlarını modernize ederek, daha sağlıklı imkanlar sunmaya çalıştıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Cenk Yavuz Usta / Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER