5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik

5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik -Antalyalı hayvan severler, gerçekleştirdikleri yürüyüşle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda yapılması planlanan değişikliği protesto etti


ANTALYA (A.A) - Antalyada 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, yaklaşık bin kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi.
     Antalya Hayvan Dostları Derneği, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği ve Antalya Veteriner Hekimler Odası tarafından organize edilen yürüyüş, Kazım Özalp Caddesinden Attalos Heykeline kadar yapıldı.
     Ellerinde 5199 sayılı Yasada değişiklik yapılmasına yönelik tasarıyı protesto eden dövizler taşıyan hayvan severler, yasa karşıtı sloganlar attı. Yürüyüş sırasında yüzlerine renkli kalemlerle hayvan desenleri çizen minikler dikkati çekti.
     Yürüyüş öncesinde yapılan çağrıya rağmen pek çok hayvan sever yanlarında evcil hayvanlarını da getirdi. Yürüyüşü Antalyada tatilini geçiren yabancı turistler de ilgiyle izledi. Veteriner hekimler yürüyüşe beyaz önlükleriyle katılırken, çeşitli kulüplere üye bisikletliler de yürüyüşteki yerini aldı.
     Attalos heykeli önündeki basın açıklamasını Antalya Hayvan Dostları Derneği Başkanı Jale Ünsal okudu. Ünsal, yasada yapılması planlanan değişiklikle sahipsiz bütün hayvanların felaketin eşiğine getirileceğini öne sürdü.
     Milletvekillerine vicdanlarını dinlemeleri çağrısında bulunan Ünsal, Gündemde olan 5199 sayılı Kanunda değişiklik tasarısının son derece hakkaniyetsiz, adaletsiz, vebali ağır bir düzenleme olduğu konusunda artık hiç şüphe yoktur. Şimdi önemli olan, TBMMnin de bu vebali taşımayacağını göstermesidir. Bu kadar ağır bir hayvan katliamına yol ve yön atacağı kuvvetle muhtemel bir tasarının TBMMden geri döneceğine inanıyoruz dedi.
     Yürüyüşe katılanlar daha sonra sloganlar atarak dağıldı.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER