551 yıldır çimler üzerinde namaz kılıyorlar

551 yıldır çimler üzerinde namaz kılıyorlar -Fatih Sultan Mehmetin 551 yıl önce cuma namazı kıldığı alanda kurulan Kadırga Açık Camisinde, Ramazan ayında yüzlerce insan namaz kılıyor


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanenin Kürtün ilçesinde, Fatih Sultan Mehmetin 551 yıl önce cuma namazı kıldığı alanda kurulan Kadırga Açık Camisinde, Ramazan ayında yüzlerce insan namaz kılıyor.
     Kadırga, Cami Boğazı, Taşköprü, Çıkrık Düzü, Erikbeli, Minarlı, Çatma, Güvende, Kazıkbeli gibi 450 yaylasıyla Doğu Karadenizin yayla bakımından en zengin ili olan Gümüşhanenin yaylalarında, Gümüşhaneli, Trabzonlu ve Giresunlu yaylacılar, Ramazan ayında da yayla geleneğini sürdürüyor.
     4. Sultan Muradın İran Seferi sırasında 1635 yılında cuma namazı kıldığı Cami Boğazı Yaylası ile Fatih Sultan Mehmetin 1461 yılında şehit olan arkadaşı ve komutanı Kadir Ağanın mezarının bulunduğu Kadırga Yaylasında cuma namazı kılmasının ardından yapılan açık camide, yüzyıllardır binlerce insan namaz kılıyor.
     Ramazan ayında da Kadırga Açık Camisine Ören, Oğuz, Şahmelik, Çatma gibi çevre obalardan akın eden vatandaşlar, iki minareli camide, çimenler üzerinde namaz kıldılar. Zeminin çimle kaplı olmasına rağmen ayakkabıları ile camiye girmeyen vatandaşlar, girişte çıkardıkları ayakkabılarını camiyi çevreleyen 1 metre yüksekliğindeki duvar üzerine koydular.
     Özkürtün Belediye Başkanı Yakup Turgut, Fatih Sultan Mehmetin Rum Pontus İmparatorluğunu yıktıktan sonra askerleriyle birlikte Kadırgaya geldiğini belirterek, Burada askerleriyle birlikte cuma namazı kıldı. 500-600 yıldır yöre insanı da bu açık camide namaz kılar. Bildiğim kadarıyla dünyada ikinci açık camidir Kadırga Camisi. Son yıllarda iki minare de yapıldı. Camimiz yoğun ilgi görüyor. Yurdumuzun her yöresinden insanlar, burada namaz kılmaya geliyorlar dedi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 551 yıldır çimler üzerinde namaz kılıyorlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER