6 şairin şiirleri bir kitapta buluştu

6 şairin şiirleri bir kitapta buluştu -Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaza ait şiirlerin de yer aldığı Üstü şiir, altı şair adlı şiir kitabı sanatseverlerle buluştu -Kitapta vali yardımcısı, kaymakam ve savcı gibi


KONYA (A.A) - Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmaza ait şiirlerin de yer aldığı Üstü şiir, altı şair adlı şiir kitabı sanatseverlerle buluştu.
     Üstü şiir, altı şair adlı şiir kitabı, 6 farklı meslek grubundan şairin şiirlerini toplayıp buluşturdu.
     Kitapta, Beyşehir Adliyesinde görev yapan, lise yıllarından bu yana şiirsel çalışmalar içerisinde bulunan, evli ve 2 çocuk babası, 37 yaşındaki Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Özyılmazın da 20 eseri bulunuyor. 11 yıllık memuriyet hayatının son 7 yıllık bölümünde savcı olarak yürüten Beyşehir Adliyesine ise 2011 yılının Temmuz ayında atanan Cumhuriyet Başsavcısı Özyılmaz, şiir ve sanata olan ilgi ve çalışmalarıyla biliniyor.
     Özyılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, şiir kitabında kendisine ait şiirlerin de yer aldığını belirterek, Proje, Türkiyenin 6 farklı kentinden 6 kişi ile ortak çıkarılan bir kitap oldu. Şair bir arkadaşımız olan Mahmut Özkocanın teklifi ile bu projeye dahil olduk. 20şer şiirle projeye katıldık. Bu ay içerisinde Sokak Kitapları yayınlarından piyasaya çıktı. Şu anda İstanbuldaki yayınevlerinde ve internetten de kitabımız satılmakta dedi.
     Özyılmaz, şunları kaydetti:
     Birbirini görmeyen, duymayan ve birbirinden habersiz 3 gencin eylemlerinin sonuçlarının kesişen bir hikayesi, iç içe geçmiş dünyaların birbirinden bağımsız olmadığını, zihinlere kazımayı amaçlayan bir roman denemem var. Bunun dışında mesleğin biraz zihinsel ve mesai anlamında yoğunluğu nedeniyle tabi çok fazla bu tarz çalışmaları sonlandırmakta veya kısa sürede bitirmekte zorlanıyorum. Zaman kısıtı içerisinde, kendimizden, ailemizden ödün vererek, bazen izinlerini alarak bu tarz çalışmaları sürdürmeye çalışıyoruz. Biraz uykumuzdan ve kişisel bazı zevklerimizden özveride bulunuyoruz.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 6 şairin şiirleri bir kitapta buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER