6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat

6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri başladı


MUĞLA (A.A) - Fethiye Belediyesi ve Fethiye Turizm, Tanıtım, Eğitim, Kültür ve Çevre Vakfınca (FETAV) düzenlenen 6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri başladı.
     12 ülkeden yerel müzik gruplarının yanı sıra yazar, sanatçı ve fotoğrafçılarla sanatseverlerin bir araya geldiği 6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Günleri, kortej yürüyüşü ile başladı.
     Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi önünden Beşkaza Meydanına kadar gerçekleşen yürüyüşün ardından çadırda kurulan kitap fuarı açıldı. Etkinlikler kapsamında, Fethiye Fotoğraf Kulübü tarafından hazırlanan karma fotoğraf sergisinin açılışı da yapıldı.
     Fethiye Kültür Sanat Günleri düzenleme komitesi başkanı Mustafa Şıkman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 5 yıldır gelişerek devam eden festivale yeni etkinlikler eklediklerini, amaçlarının Fethiyeyi gerçek bir kültür merkezi haline getirmek olduğunu söyledi.
     Festivalde öğrencilere yönelik eğitim çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Şıkman, "Festivale katılan yazar, sanatçı ve fotoğrafçılar okullara giderek öğrencilerle etkileşime geçecek. Okullarımızda resim, fotoğraf ve heykel çalışmaları yapılacak. Bu yıl halkla biraz daha bütünleşmek için mini bir kitap fuarı da yapacağız" dedi.
     Bir hafta boyunca devam edecek etkinliklerde, ABD, Endonezya, İspanya, Hindistan, Gürcistan, Yunanistan, İngiltere, Kazakistan, Bulgaristan, Karadağ, Macaristan ve Ukraynadan yerel müzik grupları konser verecek.
    
     Muhabir: Utku Uçrak \ Okan Özer
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 6. Fethiye Uluslararası Kültür ve Sanat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER