651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru -Edirne Tarih Kültür ve Turizm Derneği, etkinlikler süresince alkol satılmaması için imza topladı


EDİRNE (A.A) - Edirne Tarih Kültür ve Turizm Derneği, 2-8 Temmuz tarihleri arasında yapılması planlanan 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinlikleri süresince Edirnede içki satılmaması için imza topladı.
     Saraçlar Caddesinde bulunan PTT önünde Balkan Savaşlarında Saray İçinde vefat eden şehitlerimizin üzerine meyhane kurulmaması için destek bekliyoruz yazılı pankart ardında toplanan dernek üyeleri, vatandaşlardan imza istedi.
     Burada açıklama yapan Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü başkanı ve Trakya Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Engin Beksaç, Edirne topraklarının şehit kanıyla sulandığını söyledi.
     Balkan Savaşlarının üzerinden 100 yıl geçmesine rağmen acısının bugünkü gibi hissedildiğini belirten Beksaç, Edirnede yaşayan birçok ailede bu savaşların anıları var. Atalarımıza saygı gösterilmesi ve bu bölgenin korunması gerekir. Buralarda bırakın içki içmeyi bu tip yerler en ufak şekilde kirletilemez. Ulusların tarihine ibret alması gereken bu yerler temiz tutularak gelecek kuşaklara aktarılabilmelidir diye konuştu.
     Edirne Tarih Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sami Gültekin de, etkinlikler süresince alkol satılmaması için toplanacak imzaları Edirne Belediyesine sunacaklarını söyledi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER