651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri -Güreşlerde başpehlivanlığı elde eden Ali Gürbüze, Serik ve Belekte vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


ANTALYA (A.A) - 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Gürbüzü, Serik ilçesi ve Belek beldesinde çok sayıda vatandaş karşıladı.
     Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin finalinde rakibi Recep Karayı yenerek başpehlivanlığı elde eden Belek Belediyespor güreşçisi Ali Gürbüz, Serik ilçesine geldi. Serik Kaymakamlığı önünde düzenlenen ödül törenine katılan Gürbüze, vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.
     Törende, başpehlivan Gürbüz ve güreşlerde dereceye giren diğer güreşçilere ödüller verildi. Törenin ardından bir kamyonetin kasasında vatandaşları selamlayarak Belek beldesine hareket eden Gürbüze, Beleke kadar yaklaşık 600 araçlık bir konvoy eşlik etti.
     Belekte düzenlenen törende vatandaşları selamlayan Gürbüz, bir yıl boyunca burada çok çalıştığını ve hak ettiği başpehlivanlığı aldığını söyledi.
     Gürbüz, gelecek yıl düzenlenecek güreşlerde de altın kemeri alarak, kemeri ebediyen Beleke getirmek istediğini dile getirdi.
     Törene katılan AK Parti Antalya Milletvekili ve eski Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Antalyanın Pehlivanlar diyarı olduğunu belirterek, altın kemerin gelecek yıl da kazanılarak Antalyada ebediyen kalmasını diledi.
     Ali Gürbüzü kutlayan Çavuşoğlu, Kırkpınar Antalya diye inliyordu. Hepsine teşekkür ediyoruz. Oraya gidemeyen kardeşlerimiz de yiğidimizin altın kemeri almasını bekliyordu. Hepimiz ellerimizi açtık yiğidimiz altın kemeri alsın diye dua ettik. İşte kardeşimizin bu başarısının arkasında bu dualar var diye konuştu.
     Ali Gürbüz ve diğer güreşçilere de başarılar dileyen Çavuşoğlu, Güreş bizim ata sporumuzdur. Atalarımızdan emanet aldığımız bir sporumuzdur. En büyük desteği de güreşe vermeye devam edeceğiz dedi.
     Konuşmaların ardından, Gürbüz ve dereceye giren diğer güreşçilere hediyeleri verildi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 651. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER