66 yıldır sema yapıyor

66 yıldır sema yapıyor -Sivasta, Mevlana hayranı babasından öğrendiği semayı 9 yaşından bu yana 66 yıldır aralıksız icra eden Şemsi Yılmaz Susamış, son nefesine kadar sema yapmak istiyor -Şeb-i Arus törenlerine 51 yıldır katılan Susa


SİVAS (A.A) - Önder Felek - Sivasta, Mevlana hayranı babasından öğrendiği semayı 9 yaşından bu yana 66 yıldır aralıksız icra eden Şemsi Yılmaz Susamış, son nefesine kadar sema yapmak istiyor.
     Sivas Mevlana Tasavvuf Kültürü ve Sema Derneği Başkanı Şemsi Yılmaz Susamış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası Mehmet Susamış ve 5 arkadaşının evlerinde yaptığı semadan etkilenerek, 1947 yılı sonlarında 9 yaşındayken sema yapmaya başladığını söyledi.
     Üstadının rahmetli babası olduğunu ifade eden 75 yaşındaki Susamış, Ramazan ayında 27 günde semayı öğrendiğini ve Kadir Gecesinde Alibaba Camiinde sema icra ettiğini anlattı.
     Susamış, 1947 yılından bu yana 66 yıldır aralıksız sema yaptığını, 51 yıl Şeb-i Arus törenlerine iştirak ettiğini, 14 yıldır da postnişin olduğunu aktararak, 1954 yılında Konyada Şeb-i Arus törenleri başladı. 5 arkadaş babamın başkanlığında Şeb-i Arusa katıldık. 1954ten 2004 yılına kadar devam ettim. Daha sonra emekli oldum ve Sivasa dönüş yaptım. Sivasta da semayı devam ettirmek istedim. Dernek kuracağım ve talebe yetiştireceğim dedim. Bu şekilde 2006da derneğimizi kurduk, gençlere semayı öğretiyoruz diye konuştu.
     Kendisi gibi oğlu, 4 torunu ve çok sayıda yakın akrabasının da sema yaptığını dile getiren Susamış, Allah kısmet ederse bu ten bizde olduğu, bu nefes bizde devam ettiği müddetçe semayı son nefesimize kadar devam ettirmek görevimiz. Her şeyimiz bununla yoğrulmuştur. Bunu bırakmamız mümkün değil, son nefesimize kadar devam ettireceğiz dedi.
    
     -100e yakın ülkede sema yaptı-
    
     Şemsi Yılmaz Susamış, Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, Avustralya, Japonya, İspanya ve Yunanistanın da aralarında yer aldığı 100e yakın ülkede sema yaptığını söyledi.
     Yurt dışında unutamayacağı olaylar, anılar yaşadığını ifade eden Susamış, Fransada bir papazın İslamiyeti seçmesine vesile olduğunu, manevi kardeş olduğu bu kişinin daha sonra 6-7 kez Hacca gittiğini anlattı.
     Susamış, yine değişik ülkelerde birçok kişiyi İslamiyete davet ettiğini sözlerine ekledi.
    
     -Aile boyu semazenler-
    
     Babası gibi çocuk yaşta semaya başlayan Celaleddin Susamış da 1991 yılında babasını izlemek için gittiği Şeb-i Arus törenlerinde semazen olmaya karar verdiğini belirtti.
     Sivasa döndüklerinde bu isteğini ilettiği babasının büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getiren Susamış, 7 yaşında ilk semamı yaptım. Yaklaşık 22 yıldır semazenim. Dededen gelen bir gelenek var. Biz de devam ettiriyoruz. Babamın torunları ve birçok akrabası sema yapıyor. Bu manevi bir olgudur. Sema kesinlikle çok önemli. Allah nasip ederse son nefesimizi verene kadar semaya devam edeceğiz. Elimizden geldiği kadar doğrusunu yapmaya gayret göstereceğiz diye konuştu.
     Susamışın torunu Abdullah Uygur (11) ise 2009 yılında aldığı kursun ardından semaya başladığını ve sema yapmaktan mutlu olduğunu söyledi.
    
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber 66 yıldır sema yapıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER