70 metrelik tuvale insanlık tarihini işledi

70 metrelik tuvale insanlık tarihini işledi -Mersinde, ressam Mehmet Bayırhan, 70 santimetre genişliğinde 70 metre uzunluğundaki tuvale, insanlık tarihine yön veren isimlerle, tarihi mekanları resmetti


MERSİN (A.A) - Mersinde 30 yıllık ressam Mehmet Bayırhan, 70 santimetre genişliğinde, 70 metre uzunluğundaki tuvale, insanlık tarihine yön veren isimlerle, tarihi mekanları resmetti.
     Bayırhan, Mersin Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada, hayalini kurduğu proje için yaklaşık 1 yıldır çalıştığını söyledi.
     Mersinde gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunları sayesinde hayalini gerçekleştirmeye karar verdiğini, bu kapsamda 70 santimetre genişliğinde, 70 metre uzunluğunda tuval üzerine çalışmaya başladığını anlatan Bayırhan, aralarında Büyük Önder Atatürkün de yer aldığı insanlık tarihine yön veren siyasi isimlerle, filozofları ve tarihi mekanları resmettiğini söyledi.
     Eserini sergilemek için Akdeniz Oyunlarını beklediğini, böylelikle çalışmasını uluslararası bir boyuta taşıyacağını aktaran Bayırhan, resminde insanlık tarihini baz aldığını ifade etti.
     Bayırhan, şunları kaydetti:
     İnsanlık tarihini geçmişten günümüze anlatan eserimi, hem yerli, hem de yabancı turistlere tanıtmak için Akdeniz Oyunlarının uygun bir zaman olduğunu düşündüm. Yıllardır yapmayı istediğim resmi, 1 yılda tamamladım. 70 metre uzunluğundaki tek parça tuval üzerine yağlı boya çalışmamın beğenilmesini umuyorum. Çalışmamın dünyaya yansıması için Akdeniz Oyunları bir fırsattı. Normal zamanda yapılacak bir sergide bunu başarmam mümkün olmazdı. Ancak böyle bir organizasyonla kendimi ifade edebilirdim. İnsanlık tarihini tek parça halinde sanatseverlere sunma düşüncesi benim en büyük idealimdi. Şimdi çalışmayı tamamladım, serginin yapılacağı zamanı heyecanla bekliyorum.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber 70 metrelik tuvale insanlık tarihini işledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER