700 gramlık Yağmur bebeğe kalp ameliyatı

700 gramlık Yağmur bebeğe kalp ameliyatı -Konyada akciğeri ile kalbi arasındaki bağlantının olmaması nedeniyle solunum sıkıntısı ve kalp yetmezliği çeken 700 gram ağırlığındaki Yağmur bebek, 15 günlükken ameliyat edilerek yaşama bağl


KONYA (A.A) - Metin Bolat - Konyada akciğeri ile kalbi arasındaki bağlantının olmaması nedeniyle solunum sıkıntısı ve kalp yetmezliği çeken 700 gram ağırlığındaki Yağmur bebek, 15 günlükken yapılan kalp ameliyatıyla kurtarıldı.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde, 27 haftalıkken 650 gram ağırlığında dünyaya gelen ve Yağmur adı verilen bebeğin, akciğeri ile kalbi arasındaki bağlantının olmadığı tespit edildi.
     Erken doğan ve kaldığı kuvözde solunum cihazıyla hayata tutunmaya çalışan bebeğe, yaşaması için kalp ameliyatı yapılması gerektiği belirlendi.
     Ancak çok küçük olan bebeğin biraz daha büyümesi beklendi. Bebek, 15 günlükken 700 gram ağırlığına ulaştığında yapılan başarılı kalp ameliyatıyla kurtarıldı.
     Yağmur bebek, ileride körlüğe neden olabilecek gözündeki rahatsızlığından da lazer tedavisiyle kurtuldu.
    
     -Büyüteçle 1 santimlik kesiden ameliyat yapıldı-
    
     SÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Öç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarda anne karnında açık olan ve doğduktan sonra kapanan damarın Yağmur bebekte açık kaldığını belirtti.
     Akciğer ile kalp arasındaki ana atardamar arasındaki damarın kapanmaması nedeniyle bebeğin yaşamla ölüm arasında gidip geldiğini ifade eden Öç, şunları kaydetti:
     Uygulanan ilaç tedavisinden bir sonuç alınamadı. Temiz kan vücuda dağılırken bir kısmı akciğerlere gidiyordu. Çocuğun yaşamasını sağlayan damar açık kaldığı için temiz kan ile kirli kan karışıyordu. Bu da çocukta hayati bir risk oluşturuyordu. Bu şekilde kalbe fazla kan gittiği için kalbi fazla yoruyordu. Vücuda giden kan azalıyordu. Bu da tüm vücudu etkiliyordu. Büyüteç gözlükle akciğer ile kalp arasında 1 santimlik kesiden bağlantı yapıldı.
     SÜ Tıp Fakültesi Yenidoğan Bilim Dalı Sorumlusu Dr. Ali Annagür ise sağlık problemleri nedeniyle ağır solunum sıkıntısı çeken ve solunum cihazıyla yaşatılmaya çalışılan bebeğin gerçekleştirilen ameliyat sonrası hızla sağlığına kavuştuğunu dile getirdi.
     Annagür, ileride körlüğe neden olabilecek gözündeki rahatsızlığından da lazer tedavisiyle kurtarılan bebeğin artık kilo almaya başladığını ifade etti.
    
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 700 gramlık Yağmur bebeğe kalp ameliyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER