Miniklerin okul heyecanı

Miniklerin okul heyecanı -İlkokul 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayan öğrenciler, ders başı yaptı.


EDİRNE (A.A) - İlkokul 1. sınıfa kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayan öğrenciler, ders başı yaptı.
     Milli Eğitim Bakanlığının 1. sınıfa başlayan öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla daha önce uygulamaya koyduğu uyum programı kapsamında velileriyle birlikte okula gelen öğrenciler, ders başı yaptı. Bazı öğrenciler, anne ve babalarından ayrılmak istemedi.
     İlkokula başlayan oğlu Arda ile birlikte okula gelen Kemal Tülümen, AA muhabirine oğlunun okula başlamanın mutluluğunu yaşadığını, sabah sevinçle yatağından kalktığını söyledi.
     Torununu okula getiren Turgut Birgül de, kendisinin de eğitim gördüğü okula torununun devam ettiğini bunun da kendisi için ayrı bir heyecan olduğunu belirtti.
     Öğretmenlerin konuşmalarının ardından minik öğrenciler, anne ve babalarıyla birlikte ilk ders için sınıflarına girdi.
    
     -Milli Eğitim Müdürü Özcan, başarı diledi
    
     Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan da, Edirnedeki okulların eğitim öğretime hazır olduğunu belirtti. Velilere, öğretmen ve idarecilere güvenmeleri çağrısında bulunan Özcan, Tüm öğrencilerimizin başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Edirneyi kaliteli ve güzel bir eğitim öğretim yılı bekliyor diye konuştu.
     Özcan, Edirnede 1. sınıfta 7 bin 873 öğrencinin, okul öncesi eğitime de 4 bin 503 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydetti.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran
     Yayıncı: Sabri Çelebioğlu
<< Önceki Haber Miniklerin okul heyecanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER