731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük

731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri -Şenlikler, TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, MHP, BBP ve Millet Partisi Genel Başkanlarının da bulunduğu kortej yürüyüşüyle başladı


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Söğüt ilçesinde bu yıl 731incisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, MHP, BBP ve Millet Partisi Genel Başkanlarının da bulunduğu kortej yürüyüşüyle başladı.
     Söğüt Hükümet Konağı önünde toplanan kortejdekiler, boyunlarına poşu bağladıktan sonra Ertuğrul Gazi Caddesinde yürüyüşe geçti.
     TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, çeşitli partilerin yöneticileri ve yerel yöneticilerden oluşan kortejin yürüyüşü, Ertuğrul Gazi Türbesinde sona erdi.
     Yürüyüş sırasında Bilecik Belediyesi ekiplerince caddeye araçtan gül suyu serpildi.
     Ertuğrul Gazinin kabri başında dua eden Çiçek ve beraberindekiler, daha sonra şenliklerin düzenlendiği tören alanına ulaştı ve Yörük çadırlarının önünden geçerek protokol tribünündeki yerlerini aldı. Ancak Bahçeli, protokol tribününde kendisi için ayrılan koltuğa değil, yan tarafta vatandaşların bulunduğu bölüme oturdu. Bahçeli, Çiçekin, yanına kadar gelerek davet etmesi üzerine kendisi için ayrılan yere geçti.
    
     Muhabir: Deniz Açık / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER