Gidona feminen dokunuş

Gidona feminen dokunuş -Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Transanatolia Rallisinde Türkiyeyi temsil eden tek kadın sporcu olan Burcu Tugayoğlu, erkek egemenliğinin hakim olduğu motor sporlarında kadınların da var olduğunu göstermek istiy


ANTALYA (A.A) - Hüseyin Burak Demirer - Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Transanatolia Rallisinde 22 takımla mücadele eden Türkiyeyi temsil eden tek kadın sporcu Burcu Tugayoğlu, erkek egemenliğinin hakim olduğu motor sporlarında kadınların da var olduğunu göstermek istiyor.
     Motosikletle profesyonel olarak yaklaşık 8 yıl önce tanışan, ardından motosiklet alanındaki yarışmalara katılmaya başlayan 35 yaşındaki sporcu Burcu Tugayoğlu, 65 sporcunun katıldığı Transanatolia Rallisinde mücadele eden 5 kadın sporcudan biri oldu. Tugayoğlu, Türkiyeyi temsil eden 34 kişilik kadrodaki tek kadın sporcu olarak dikkat çekti.
     Pistte yapılan motor sporlarından daha mücadeleci ve doğayla iç içe olduğu için enduro (arazi motosikleti) kullanmayı tercih eden hız tutkunu Tugayoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012 Transanatolia Rallisinin günde 350 kilometreye yakın etaplarıyla uzun soluklu ve sürprizlere açık bir yarışma olduğunu belirtti.
     Türkiyede motor sporlarına kadınların çok fazla ilgi göstermediğini, bu nedenle erkek egemenliğinin hakim olduğunu kaydeden Tugayoğlu, Bir dönem yarışmalarda kadınlar kategorisi yoktu. Kadın sporcu olmayınca erkeklerle yarıştım. Kadınlar, motor sporlarına ilgi duysalar bile erkek egemen olduğu için o camiaya girmekte zorlanıyor dedi.
     Motor sporlarının erkeklere özgü bir spor olarak algılandığına dikkati çeken Tugayoğlu, ancak ileride kadınların da bu spor dalında büyük başarılara imza atacaklarına inandığını söyledi.
     Türkiyeyi Kıtalararası Ralli Şampiyonasında (IRC) temsil eden Burcu Çetinkayayı örnek gösteren Tugayoğlu, 5 yıl öncesine kadar hiç kimse yoktu, şimdi ise Burcu Çetinkaya ile kadınların ismi duyuldu diye konuştu.
     2012 Transanatolia Rallisinin kendisine önemli tecrübe kazandıracağını vurgulayan Tugayoğlu, yurt dışındaki yarışmalarda mücadele etmek istediğini dile getirdi. Bu yarışmaların Türkiyenin tanıtımı için önemli olduğuna da değinen Tugayoğlu, Türkiyenin coğrafi açıdan bu tür yarışmalara müsait olduğunu kaydetti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Gidona feminen dokunuş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER