736. Karaman Türk Dil Bayramı

736. Karaman Türk Dil Bayramı -Etkinlikler kapsamında İzmirden yola çıkan "Türkçe Treni" Karamana geldi


KONYA (A.A) - 736. Karaman Türk Dil Bayramı kutlamaları kapsamında İzmirden yola çıkan Türkçe Treni, Karamana geldi.
     Türkiye Yazarlar Birliği üyelerinin yanı sıra bilim adamları, yazarlar, şairler ve üniversite öğrencilerinin de yer aldığı Türkçe Trenini Karamanda Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, daire müdürleri ve vatandaşlar meşalelerle karşıladı.
     Davetliler, karşılama töreninin ardından Mehter Takımı ve fener alayı eşliğinde Aktekke Meydanına geçti.
     Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, burada yaptığı konuşmada, 736. Karaman Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında Türkçe Treninin 9 Mayısta İzmirden yola çıktığını söyledi.
     Trenin Afyonkarahisar ve Konyada mola verdiğini, bu illerde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
     "Karamanda bizi böyle coşkulu bir şekilde karşılamanız hepimizi duygulandırdı. Türkçe Treni, bundan sonraki kutlamalarda da her yıl başka bir kentten Karamana doğru hareket edecek. Bunu sürdüreceğiz. Yarın çeşitli açılışlarla kutlamalarımız devam edecek. Meclis Başkanımız Cemil Çiçek de bizlerle beraber olacak. Pazar günü Yunus Emre soframız açılacak. Soframızda katılımcılara o yılların menüsüyle yemek ikramlarımız olacak. Konserlerimiz var. Konferanslarımız var. Etkinlikler için Türk devletlerinden gelen konuklarımız var."
     Uğurlunun konuşmasının ardından temsili olarak Türk Dil Fermanı okundu. Sonrasında Karaman Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 736. Karaman Türk Dil Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER