8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Edirne Valisi Duruer: -Kadınların toplumsal ve siyasal yaşamdaki konumu, o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının önemli göstergesidir


EDİRNE (A.A) - Edirne Valisi Hasan Duruer, kadınların toplumsal ve siyasal yaşamdaki konumunun, yaşadıkları ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının önemli bir göstergesi olduğunu bildirdi.
     Duruer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, insan hak ve özgürlüklerinin gelişmesi ve demokrasinin benimsenmesiyle kadınların da kamusal alana girmeye, üretime, yönetime ve yaşamın tüm alanlarına katılmaya başladığını belirtti.
     Bu anlayışın yerleştiği toplumlarda gelişme ve çağdaşlaşmanın hızlandığını vurgulayan Duruer, şunları kaydetti:
     Bu gerçeği çok iyi gören Atatürk, Türkiye Cumhuriyetinin çağdaşlaşma modelinde bireyi esas almış, kadın-erkek ayrımcılığına son verecek yasal düzenlemeleri yaşama geçirerek, bu yolda büyük değişimler gerçekleştirmiştir.
     Hak ve özgürlüklerini kullanamayan birçok kadınımız aile içi şiddete, ayrımcılığa ve baskılara uğramakta, ekonomik ve sosyal kaygılar nedeniyle suskun kalmaktadır. Devletimizin ve sivil toplum örgütlerinin bu durumdaki kadınlarımıza sahip çıkmaları, onların topluma kazandırılması için gerekli çalışmaların yapılması önem taşımaktadır. Bu önemli sorunun çözülmesi, bireylerin bilinçlendirilmesi, eğitim düzeylerinin yükseltilmesi ve kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ile başarılabilir. Kadınların toplumsal ve siyasal yaşamdaki konumu, o ülkenin gelişmişliğinin ve çağdaşlığının önemli göstergesidir.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci
     Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER