8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Iğdırda Gönül Elçileri Projesinde yer alan kadınlar için eğlence programı düzenledi


IĞDIR (A.A) - Iğdırda Gönül Elçileri Projesi kapsamında kadınlar için eğlence programı düzenlendi.
     Iğdır Valisi Ahmet Pekin eşi Ayfer Pek, bir düğün salonunda düzenlenen programda yaptığı konuşmada, kadının önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, yaşadığı dünyadan habersiz, cahil, içine kapanık, pasif kadının dinimizde de yerinin olmadığını söyledi.
     Bilgili, akıllı kadının çevresine de faydalı bir insan olduğunu vurgulayan Pek, Vatanımıza hayırlı evlatlar yetiştirmeliyiz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm dünyada eşitlikte, kalkınmada ve daha huzurlu yaşam özlemlerini, isteklerini dile getirdikleri, birlik beraberlik günü olarak kutlanır dedi.
     Bütün kadınların düşünceleri bakımından farklılık gösterebileceğini anlatan Pek, şunları kaydetti:
     Günümüz kadınları olarak düşüncelerimiz farklı olabilir, yaşam şeklimiz de farklı olabilir. Her bireyin fikrine, düşüncesine saygı göstermeli, konuşup paylaşarak sorunlara ortak çözümler bulmalıyız. Hayallerimiz, projelerimiz olmalı. Kimliğimizi kişiliğimizi yitirmeden hayatta hak ettiğimiz yeri almalıyız. Her alanda var olduğumuzu göstermeliyiz. Vitrin ve imaj kadını olmaktan kurtulmalı, fıtratımıza uygun işlerde çalışmalı, okumalı, sosyal, siyasal, kültürel ve eğitim alanlarında faaliyetlere katılmalıyız.
     Eğlence, programında halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER