8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Kütahya Valisi Çiftçi: Ülkelerin gelişmişliğinin en belirgin göstergelerinden biri, kadınlarına verilen değerde gizlidir


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ülkelerin gelişmişliğinin en belirgin göstergelerinden birinin, kadınlarına verilen değerde gizli olduğunu bildirdi.
     Çiftçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, kadınların, ana, baş tacı, nadide bir çiçek, öğretmen, kimi zaman bir dost, kimi zaman sırdaş olduğunu belirtti.
     Kadının, toplumun temeli ve önderi olduğunu ifade eden Çiftçi, şunları kaydetti:
     Ülkelerin gelişmişliğinin en belirgin göstergelerinden biri, kadınlarına verilen değerde gizlidir. Yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiçbir karşılık beklemeden veren fedakar kadınlarımızın, mefkuresi geniş bir toplum için güçlendirilmesi, hayatımızın her alanında var olması, daha müreffeh bir Türkiye ve daha güçlü bir sosyal hayat ve barış içinde yaşayacağımız bir dünya için şarttır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, toplum içinde kadınlarımızın önemine değinmiş ve onları birçok dünya devletinden önce medeni ve siyasi haklarına kavuşturmuştur. Ülkemizde kadın-erkek fırsat eşitliğinin sağlanması, kadının statüsünün yükseltilmesi yolunda Cumhuriyetin kuruluşuyla başlayan süreç, hız kesmeden devam etmektedir. Kadınlarımızın başta eğitim olmak üzere sosyal ve ekonomik alanda daha fazla desteklenmesi gerektiği ortadadır. Çünkü, kadının olduğu yerde düzen, üretkenlik, temizlik, şefkat, merhamet vardır. En etkili öğretmen kadındır, annedir. Görev ve sorumluluğu büyüktür. Çünkü geleceğe yön verecek şahsiyetlerin mayası, hamuru kadınlarımızın ellerinde yoğrulmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle kucağında güven duyduğumuz, zor anlarımızda yanına sığındığımız, canımız, cananımız, umudumuz, can yoldaşımız, hayat arkadaşımız, baş tacımız olan, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın gününü canı gönülden tebrik ederim.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER