8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -ETO ve KOSGEB iş birliği ile 41i kadın 56 kişiye uygulamalı girişimcilik sertifikası verildi -ETO Başkanı Karacan: Özellikle kadın girişimcilerin ticari hayatta daha aktif rol almasını istiyorum


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) iş birliğiyle, 41i kadın, 56 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası verildi.
     ETO Toplantı Salonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu girişimciler için sertifika töreni düzenlendi.
     ETO Başkanı Harun Karacan, törenin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyenin geleceğini şekillendirecek kişilerin girişimciler olduğunu söyledi.
     Törene katılan KOSGEB Eskişehir Müdürü Ali Vasfi Eskicioğluna teşekkür eden Karacan, şöyle devam etti:
     İstenirse her şey yapılabilir. Özellikle kadın girişimcilerin ticari hayatta daha aktif rol almasını istiyorum. Türkiyenin her ili, her şehri, her kasabası ve köyünde girişimcilerin çoğalması lazım. Cesaretinizin kırılmamasını ve Eskişehirde girişimcilerin artmasını canı gönülden istiyorum. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum
     Eskicioğlu da Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, kadın girişimcilerin sayısının artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
     Konuşmaların ardından, Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan girişimcilere, sertifikaları verildi.
    
     - Lüle Taşı Oldum Ben
    
     Sertifika töreninin ardından Serpil Özbekin ETO yayınlarından çıkardığı, lüle taşının yapım aşamalarının fotoğraflarından oluşan, Lüle Taşı Oldum Ben adlı kitabının tanıtımı gerçekleştirildi.
     Tanıtım toplantısında konuşan Özbek, lüle taşının her zaman ilgisini çektiğini bu yüzden öncelikle yapımını öğrenip, her aşamasını fotoğrafladığını kaydetti.
     ETO Salonunda fotoğraflarının da sergilendiği Özbeke başarılı çalışmasından dolayı Karacan tarafından plaket takdim edildi.
     Törene katılan Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ise lüle taşının Eskişehir için önemini anlatarak, Özbeki yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik etti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER