8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -CHP Sivas Gençlik Kolları Başkanı Ergün: Türk kadını hak ettiği değeri, hakları ve eşitliği çok eski tarihlerde kazanmıştır


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Gençlik Kolları Başkanı Kurtuluş Ergün, Türk kadını hak ettiği değeri, hakları ve eşitliği çok eski tarihlerde kazanmıştır dedi.
     CHP Sivas Gençlik Kolları üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında toplandı. Grup adına basın açıklaması yapan Ergün, 8 Martın emek ve işçi hareketinin ayrılmaz bir bütünü ve değişmez bir parçası olduğunu belirtti.
     Çağdaş bir Türkiyenin, kadının yaşamda eşit ve özgür olmasıyla mümkün olacağını dile getiren Ergün, Türk kadını, hak ettiği değeri, hakları ve eşitliği çok eski tarihlerde kazanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına hak ettiği değeri vermiş ve kadınların medeni ve siyasi haklara kavuşmasını sağlamıştır dedi.
     Ergün, kadınların toplumdaki yeri ve önemine dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Onlar olmadan var olamayız. Çünkü onlar elinden geleni sunan, dilinden geleni haykıran, eliyle diliyle tek bir nefes olandır. Onlar ana, onlar bacı, onlar sultandır. Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER