8. Uluslararası Dadaş Film Festivali başladı

8. Uluslararası Dadaş Film Festivali başladı -Festival Başkanı Gürpınar: "Biz sinemayı halkımızın ayağına getirdik"


ERZURUM (A.A) - Erzurumda bu yıl 8incisi düzenlenen "Uluslararası Dadaş Film Festivali" başladı.
     Festival kapsamında Vadullah Taş tarafından hazırlanan, Nebahat Çehre, Engin Çağlar, Eşref Kolçak, Şefik Döğen ve Abdurrahman Keskinerin rol aldığı filmlerin afiş sergisi, Yakutiye Medresesinde açıldı.
     Sergiyi gezen sanatçılar, afişleri inceledi. Festival Başkanı Nil Gürpınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, dolu dolu bir hafta geçireceklerini belirterek, beş sinema sanatçısına onur ödülü vereceklerini söyledi.
     Erzurumda kültür ve sanat aktivitesi yapmak için festival düzenlediklerini ifade eden Gürpınar, "Festivalimizi 8 yıldır yapıyoruz. Her geçen yıl ilgi artıyor. Bu sene basın ve sinema temamız var. Basın ve sinema iki özel kurum" diye konuştu.
     Basın ve sinemayla ilgili bir konferans düzenleyeceklerini anlatan Gürpınar, şunları kaydetti:
     "Belgesellerimiz, kısa filmlerimiz, uluslararası filmlerimiz, uzun metrajlı filmlerimiz var. Çok değerli jüri üyelerimiz katılıyor. Füruzan var, hem edebiyatçı hem yazar hem sinemacı, o aramızda. Bütün halkı bekliyoruz. Çünkü önemli filmler getirdik, konuklar getirdik. Bütün film gösterimlerimiz ücretsizdir. Herkes her zaman katılabilir. Biz sinemayı halkımızın ayağına getirdik."
     Daha sonra Yakutiye Medresesi önünden Havuzbaşındaki Atatürk Anıtına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER