8. Uluslararası Dadaş Film Festivali

8. Uluslararası Dadaş Film Festivali -Yazar Füruzanın onur konuğu olacağı festivalde, Nebahat Çehre, Engin Çağlar, Eşref Kolçak, Şefik Döğen ve Abdurrahman Keskinere onur ödülü verilecek


ERZURUM (A.A) - Erzurumda bu yıl 8incisi düzenlenecek "Uluslararası Dadaş Film Festivali" 16 Mayısta başlayacak.
     Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16-20 Mayıs tarihlerinde yapacakları festival kapsamında Türk sinemasının yanı sıra Avrupa sinemasından da birçok film ve oyuncuyu izleyiciyle buluşturacaklarını söyledi.
     Bu yıl filmin temasını "Basın ve Sinema" olarak belirlediklerini ifade eden Gürpınar, "Sinemayla basın her zaman iç içe olmuştur. Sinemaya basın büyük katkı sağlamıştır. Biz de bunun için bu yılki temamızı basın ve sinema olarak belirledik" dedi.
     Festivalin güzel geçmesi için büyük çaba harcadıklarını vurgulayan Gürpınar, festival boyunca çeşitli filmlerin gösterime gireceğini, farklı konferanslar düzenleyeceklerini belirtti.
     Yazar Füruzanın onur konuğu olacağı festivalde, Nebahat Çehre, Engin Çağlar, Eşref Kolçak, Şefik Döğen ve Abdurrahman Keskinere onur ödülü verilecek.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber 8. Uluslararası Dadaş Film Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER