87 yaşında kitap yazdı, imza günü

87 yaşında kitap yazdı, imza günü düzenledi -Eski milletvekillerinden Atıf Akının eşi Muazzez Akın, tanık olduğu olaylardan derleyerek hazırladığı "Öteye Mektup" kitabını, İzmir Kitap Fuarında imzaladı


İZMİR (A.A) - Demokrat Parti (DP) ve Adalet Partisi (AP) eski milletvekili merhum Atıf Akının eşi Muazzez Akın, tanık olduğu olaylardan derleyerek hazırladığı "Öteye Mektup" kitabını İzmir Kitap Fuarında imzaladı.
     Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada kitabının Türk demokrasi tarihinde "kara bir leke" olarak tanımladığı 1960 darbesi ve sonrasında yaşanan gerçek olaylardan derlendiğini ifade etti.
     Eşi Atıf Akının DPnin kuruluş dönemini ve 1960 darbesini yaşadığını ve kendisinin de bu sürece tanıklık ettiğini belirten Akın, yaşanan olayları "Öteye Mektup" kitabında derleyerek tarihe not düşmek istediğini kaydetti.
     Muazzez Akın, şöyle konuştu:
     "Şu anda 87 yaşıma geldim. 80 yaşında bilgisayar öğrenip, internetle tanıştım. 1960 darbesinin üzerinden geçen 53 yılın ardından ise kitap yazmaya karar verdim. Bu gün de bu isteğimi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Kitabımla yakın siyasi tarihe ışık tutacak çok özel bir tanıklığı okurlarımla paylaşıyorum. Yaşam serüveninde, savaş yıllarının getirdiği zor şartlardan kurtulmaya başlayan halkın, hürriyet, adalet, eşitlik demokrasi özlemlerine bizzat tanıklık ettim."
     Muazzez Akın, daha sonra İzmir Kitap Fuarına gelen okuyucuları için kitabını imzaladı.
    
     Muhabir: Yunus Karakaya / Mustafa Yıldırım
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber 87 yaşında kitap yazdı, imza günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER