9 Eylül resepsiyonu

9 Eylül resepsiyonu -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu: -9 Eylülün üç önemli anlamı var. Bir İzmirin kurtuluşu, iki ülkenin kurtuluşu ve üç ülkenin kuruluşu


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 Eylülün üç önemli anlamının İzmirin kurtuluşu, ülkenin kurtuluşu ve ülkenin kuruluşu olduğunu söyledi.
     İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kurtuluşunun 90. Yıl dönümü nedeniyle İnciraltı Kent Ormanında 9 Eylül resepsiyonu düzenlendi.
     Resepsiyona, İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, milletvekilleri, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Güney Saha Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Akın Öztürk, Hava Teknik Okulları Komutanı Tümgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda kişi katıldı.
     Etkinlikte konuşan Kocaoğlu, 9 Eylülün üç önemli anlamının İzmirin kurtuluşu, ülkenin kurtuluşu ve ülkenin kuruluşu olduğunu ifade etti.
     Hasan Tahsin tarafından düşmana ilk kurşunun 15 Mayıs 1922de İzmirde, yine son kurşunun da 9 Eylülde İzmirden atıldığını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu:
     Bu 9 Eylül bir başka etkinlike kutlanıyor. Alınan kararla 9 Eylülü İzmir Büyükşehir Belediyesi hemşehrileriyle kutluyor. Yarın 09.00da kurtuluş yürüyüşü gerçekleştireceğiz. Valiliğe her zamanki gibi Türk bayrağı çekilecek. Türk bayrağının çekilmesi konusunda Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günayın büyük çabaları oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi de bir değişiklik olmazsa yürüyüşe ve bayrak çekme törenine katılacak. 9 Eylül, kurtuluşumuz, Cumhuriyetin kuruluşu kutlu olsun.
    
     Muhabir: Gülcan Kaplan
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 9 Eylül resepsiyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER