9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü -İl Halk Sağlığı Müdürü Kaytan: -Dünyada her yıl 4 milyon, Türkiyede ise 100 bin insan sigaradan hayatını kaybetmektedir


ÇANKIRI (A.A) - Çankırı İl Halk Sağlığı Müdürü Hakan Kaytan, dünyada her yıl 4 milyon, Türkiyede ise 100 bin insan sigaradan hayatını kaybettiğini bildirdi.
     Kaytan, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, sigara içmenin akciğer kanseri oluşumunda en önemli faktör olduğunu belirtti.
     Akciğer kanserlerinin yüzde 90ı sigaraya bağlı olduğunu ifade eden Kaytan, şunları kaydetti:
     Akciğer kanseri diğer tüm kanserlerin toplamı kadar insanın ölümüne neden olmaktadır. Sigaranın bir çok zararı vardır. Bilindiği gibi sigara kullanımı, halk sağlığını tehdit eden mutlaka mücadele edilerek önlenmesi gereken bir sorundur. Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, sakatlıklara neden olduğu, psikolojik ve maddi açıdan da kişi ve toplum sağlığını tehdit ettiği bilinen gerçekledir. İçinde 50den fazla kanser yapıcı, 4 binden fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Dünyada her yıl 4 milyon, Türkiyede ise 100 bin insan sigaradan hayatını kaybetmektedir.
    
     Muhabir: Özgür Alantor/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER