9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı

9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yenilmez: Sağlık, sadece maddi tedbirler amacıyla tasarrufa gidilemeyecek bir alandır


ESKİŞEHİR (A.A) - 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, sağlığın, maddi tedbirler amacıyla tasarrufa gidilemeyecek bir alan olduğunu bildirdi.
     Yenilmez, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık harcamalarının azaltılmasında ilk akla gelenin, ilaç fiyatlarının baskılanması olduğunu öne sürdü.
     İlaç harcamalarının kısıtlanmasının ve maliyetleri üzerindeki baskının, ilaç ve eczacılık hizmetini aksatacak etkiler gösterdiğini belirten Yenilmez, sağlığın, yalnızca tasarrufun ön plana çıkarılmayacağı, insan unsurunun birinci derecede önem taşıdığı bir alan olduğuna dikkati çekti.
     Ülke genelinde 23 bin 700 eczanenin yüzde 52,42sinin büyük zorluklar içinde varlığını sürdürmeye çalıştığını savunan Yenilmez, şunları kaydetti:
     İlaçta tasarruf pahasına, sağlığın kılcal damarı olan eczanelerin batışına göz yummak, sağlıkta tasarruf amacına ulaşmak bir yana ileride halk sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek çok daha büyük toplumsal ve ekonomik maliyetler doğuracaktır. Ülke kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, desteklenecek bir tutumdur. Ancak sağlık, sadece maddi tedbirler amacıyla tasarrufa gidilemeyecek bir alandır. Kamu ilaç harcamalarında tasarruf yapılmak isteniyorsa önleyici koruyucu sağlık hizmetlerinin yaygınlaşması ve tam anlamıyla verilmesini sağlayan, eşdeğer ilaçlara yönelik desteği bir kamu politikası haline getiren ve akılcı ilaç kullanımını önceleyen uygulamalar yaşama geçirilmelidir.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER