9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali

9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali -Etkinlikler, yabancı toplulukların gösterileri ve yakılan festival ateşiyle başladı


KONYA (A.A) - Konyanın Beyşehir ilçesinde bu yıl 9uncusu düzenlenen Uluslararası Beyşehir Göl Festivali, yakılan festival ateşinin ardından başladı.
     Beyşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz yıldan itibaren uluslararası boyut kazanan festival, Anıt Meydanında mehteran ve etkinliğe katılan yabancı toplulukların gösterileri ile başladı. Daha sonra kortej, festivalin yapılacağı meydana kadar yürüdü.
     Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, festivalin açılış töreninde yaptığı konuşmada, festivalin Türkiyenin ve dünyanın dikkatini Beyşehire çekmesini temenni ettiklerini söyledi.
     Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşçı da ilçenin gelecekte tüm Konyalıların akın ettiği bir dinlenme merkezi haline geleceğini dile getirdi.
     AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise göl festivalini Beyşehirlinin bayramı olarak nitelendirerek, Bu bayramlarda bizler de sizlerle kucaklaşma imkanı buluyoruz dedi.
     AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı ise, Beyşehir denildiği zaman ilk akla gelen, yeşilliği ve güzelliği, tabiatı, suyudur ve insanların güler yüzüdür. İnşallah bu festivalde de bu özellikler ortaya çıkacaktır diye konuştu.
     Protokol konuşmalarının ardından festival ateşi yakıldı. Festival alanındaki yerel ürünler ve tanıtım standlarının açılışının ardından, Beyşehir Göl Feneri Derneğine ait aşevinin açılışı yapıldı.
     Festivale AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Akış, Gülay Samancı, Mustafa Kabakçı, Kerim Özkul, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Beyşehir Göl Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER