AAdan Suriye kampanyasına destek

AAdan Suriye kampanyasına destek -Anadolu Ajansı çalışanları, Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyasına destek verecek


ÇORUM (A.A) - Suriyede yaşanan trajedinin mağduru olan, ekonomik zorluklar yaşayan halka yönelik AA bünyesinde kurum çalışanlarının katılımıyla yardım kampanyası başlatıldı. Bu çerçevede AA çalışanları kampanyaya maddi destekte bulunacak.
     Suriyede yaşanan trajedinin mağduru olan halka yönelik kampanya, Türk Kızılayı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV) başta olmak üzere Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yardımeli Derneği, Kimse Yok mu, Ensar Vakfı, Verenel Derneği ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneğinin de aralarında bulunduğu, 200e yakın sivil toplum kuruluşunun desteğiyle başlatılmıştı.
    
     -Çalışan eşlerinden kermes-
    
     AA çalışanlarının eşleri de 1-2 Martta Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kızılaydaki sergi salonunda, kendi emekleriyle hazırladıkları gıda ve giyeceklerden oluşan kermes düzenleyecek.
     Sivil toplum kuruluşlarının Suriyeli halkın kış günlerinde yaşadığı dramı durdurmak için başlattığı kampanyada kullanılacak afiş ve filmler, isteyen herkes tarafından www.suriyeicinbirekmek.com ve www.breadforsyria.com adlı internet sitelerindeki kampanya materyalleri bölümünden indirilerek kullanılabiliyor.
     Kampanyaya katılmak isteyenler, sitede iletişim bilgileri bulunan katılımcı yardım kuruluşlardan diledikleri birini seçerek yardımlarını ulaştırabiliyor.
     Sitede ayrıca, bağışta bulunmak veya destek sağlamak isteyenlerin arayarak bilgi alabileceği çağrı merkezlerinin telefon numaralarına da yer alıyor.
     Kampanya, sosyal paylaşım siteleri Twitter ve Facebook üzerinden de destekleniyor.
     Türkiye dışından sivil toplum kuruluşlarının da aktif desteğinin hedeflendiği kampanyanın uluslararası ayağı ise bu ay başlatılmıştı.
    
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber AAdan Suriye kampanyasına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER