AAnın haberiyle artık hayata daha umutlu

AAnın haberiyle artık hayata daha umutlu bakıyor -Doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı olmadığı için ellerinin üzerinde yürüyen 9 yaşındaki Arzu Özbek, Anadolu Ajansının yaptığı haberin ardından artık hayata daha umutla bakıyor


İZMİR (A.A) - Gülcan Kaplan - İzmirde doğuştan iki bacağı kısa olan ve diz kapağı olmadığı için ellerinin üzerinde yürüyen 9 yaşındaki Arzu Özbek, Anadolu Ajansının yaptığı haberin ardından artık hayata daha umutlu bakıyor.
     Anne Elif Özbek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşındaki Arzunun doğuştan kısa olan ve sonrasında da uzamayan iki bacağından birinin diğerinden birkaç santim daha uzun olduğunu belirterek, aynı zamanda kızının ayaklarının ters dönük olduğunu, diz kapaklarının bulunmadığını ifade etti.
     Kızının bu nedenle ayakta duramadığını ve ellerinin üzerinde yürümek zorunda kaldığını dile getiren Özbek, Anadolu Ajansının yaptığı haber sonrasında İzmir İl Sağlık Müdürlüğünün ve hayırseverlerin kendilerine destek olduğunu kaydetti.
     Kızıyla ilgili çıkan haberlerden sonra hayırseverlerin tekerlekli sandalye aldığını belirten Özbek, O kadar sevinçliyim ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Allah herkesten razı olsun. İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine de çok teşekkür ediyorum. Sürekli arıyorlar, Arzuyla çok ilgileniyorlar, bize doktor ayarladılar dedi.
     Kızının eğitim alamamasından da büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Özbek, Okullarda tuvalet sorunu var, elleri üzerinde nasıl ihtiyacını giderecek- Devlet büyüklerimizden eve öğretmen vermesini istiyorum. Başvurdum ama eve öğretmen gelmesi için bana çocuğumun kanser ya da verem gibi bir hastalığının olması gerektiği söylendi. Gönüllü öğretmenlerimiz varmış onlardan yardım bekliyorum. Çocuğum iki senedir okula gidemiyor, şu anda ikinci sınıfa gidiyor olması lazımdı diye konuştu.
    
     -Sokağa çıkabiliyorum
    
     Arzu Özbek ise tekerlekli sandalyeyle dolaşmaya başlamasından sonra çocukların kendisiyle dalga geçmeyi bıraktığını belirterek, Çok mutluyum. Tedavim sürüyor. Tekerlekli sandalye sayesinde ellerimin üzerinde yürümüyorum. Sokağa çıkıyorum. Bakkalın oralara gidiyorum, geziyorum. Bana sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum. Artık daha umutluyum dedi.
    
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber AAnın haberiyle artık hayata daha umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER