AAnın Rusça test yayınına başlaması

AAnın Rusça test yayınına başlaması -Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı: -AAyı Türkiyedeki sesimiz, gözümüz ve kulağımız olarak görüyoruz


ANTALYA (A.A) - Sefa Karacan - Anadolu Ajansının (AA) Rusça test yayınına başlaması, turizm kenti Antalyada Rusça konuşan yabancılar tarafından sevinçle karşılandı.
     Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AAnın Rusça test yayınına başlamasının Türkiyede yaşayan Ruslar adına ciddi bir çalışma olduğunu ve Rusya ile Türkiyedeki gelişmeleri Rusça olarak takip edebileceklerini söyledi.
     Türkiyedeki haberlerde İngilizce ve Türkçe dillerinin yaygın kullanıldığına dikkati çeken Balcı, Türkçe ve İngilizce dilleri yeterli olmayan bir çok Rus için haberleri okumanın ve anlamanın çok zor bir durum olduğunu belirtti. Rusya ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri de AAdan doğru bir şekilde öğrenebileceklerini anlatan Balcı, Artık inanıyoruz ki Türkiyedeki gelişmeleri Rusça olarak doğru ve hızlı şekilde öğrenecek bir adresimiz var dedi.
     Dernek olarak kültürlerini duyuracak çeşitli etkinliklerde bulunduklarını dile getiren İrina Balcı, Rusçanın öğretilmesi ve yaşatılmasının da bir kültürel faaliyet olduğunu, AAnın da Rusça yayını ile bu faaliyetlere destek verdiğini bildirdi.
     Anadolu Ajansını Antalyadaki faaliyetlerinde her zaman yanlarında görmek istediklerini ifade eden Balcı, AAyı Türkiyedeki sesimiz, gözümüz ve kulağımız olarak görüyoruz. Beklediğimiz ve özlemini duyduğumuz bir çalışmaya AA imza attı. AA Türkiyede yaşayan Rusların kültürlerini duyuracak çok önemli bir ses. Rusça yayın Türkiyenin Ruslara verdiği önemin farklı ve özel bir göstergesi olacak dedi.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber AAnın Rusça test yayınına başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER