AA foto muhabiri Gülün Halepte yaralanması

AA foto muhabiri Gülün Halepte yaralanması -Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesinde tedavisi sürdürülen Sinan Güle gazeteci eşi ve kardeşi refakat ediyor -Sinan Gülün eşi Rahşan Gül: Hala oradaki ölen insanları düşünüyor, orad


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Şehitkamil Devlet Hastanesinde tedavisi sürdürülen AA foto muhabiri Sinan Güle gazeteci eşi ve kardeşi refakat ediyor.
     Suriyedeki olayları izlerken Halepte yaralanan ve Türkiyeye getirilen, doku nakli yapılmak üzere ambulans uçakla İstanbula sevk edilmeyi bekleyen Sinan Güle gazeteci eşi Rahşan Gül ve kardeşi Adnan Gül eşlik ediyor.
     Yaşadıklarını AA muhabirine anlatan Rahşan Gül, eşi Sinanın 19 Temmuzdan bu yana Suriyede bulunduğunu, kendisiyle zaman zaman telefonla görüşebildiğini söyledi.
     Eşinin vurulduğu haberini AA çalışanlarından öğrendiğini belirten Gül, şöyle konuştu:
     O anda her şey sanki başıma yıkılmış gibi oldu ama iyiymiş. Şu anda geldim, gördüm. Şu anda durumu iyi. Sadece ayağına doku nakli yapılması gerekiyor. Onun için de İstanbula gitmesi gerekiyor. AAnın ayarladığı uçak ambulansı bekliyoruz. Buradan alıp İstanbula gideceğiz, orada tedavisini yapacağız ve Allahın izniyle iyileşecek.
     Foto muhabiri Gülün aklının Suriyede yaşamlarını yitiren insanlarda olduğunu söyleyen Rahşan Gül, Hala oradaki ölen insanları düşünüyor, orada ölen insanlar için çok üzülüyor. Yanında vurulup ölenleri düşünüyor, oradaki arkadaşlarını düşünüyor dedi.
     Rahşan Gül, eşinin doktorlarıyla konuştuğunu, her iki doktorun durumunun stabil olduğunu söylediklerini ifade ederek, Sadece küçük bir operasyon olacak, onun için de bir hafta kadar beklemesi gerekiyor. Bir sol baldırında kurşun yarası var, bir de sağ ayağına mermi isabet etmiş, durumu iyi, yoğun bakımda yatıyor diye konuştu.
     AA foto muhabiri Gülün gazeteci kardeşi Adnan Gül de ağabeyinin vurulduğu haberini AAda çalışan arkadaşlarından aldığını belirterek, hem kardeşi hem de bir gazeteci olarak duruma çok üzüldüğünü belirtti.
     Çalıştığı kurumun kendisini görevli olarak Suriyeye göndermesi halinde çatışmanın yaşandığı bölgeye gideceğini söyleyen Adnan Gül, Tabii ki görev verilirse gitmek zorundayız, mesleğimiz bu. Önceliğimiz, işimiz, çalıştığımız sürece var olan insanlarız nihayetinde. Bugün git dedikleri takdirde ağabeyimin güvenli ellere sevkiyatını sağladıktan sonra ben de dönüp gideceğim dedi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber AA foto muhabiri Gülün Halepte yaralanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER