AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: İçimizde farklı ana dilleri öğrenerek büyüyenler, farklı etnik kökenleri, siyasi tercihleri, kılık kıyafet tercihleri, farklı düşünceleri olanlar da olacak ama o farklılıkların hiçbiri bizi bölecek


SİİRT (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İçimizde farklı ana dilleri öğrenerek büyüyenler, farklı etnik kökenleri, siyasi tercihleri, kılık kıyafet tercihleri, farklı düşünceleri olanlar da olacak ama o farklılıkların hiç biri bizi bölecek kadar güçlü değil dedi.
     Siirtteki temasları kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Bağış, AK Partinin bir ilk olarak, siyaset yapmak için milletvekili veya bakan olmanın gerekmediğini göstereceğini söyledi.
     Bağış, AK Partinin son 11 yılda Türkiyede kronikleşmiş birçok sorunu çözdüğünü, gelecek 10 yılda daha da büyük sorunları çözme, Türkiyeyi çok daha farklı bir platforma taşıma konusunda somut hedeflerini ortaya koyduğunu belirtti.
     Türkiyede kişi başına düşen geliri 2 bin 850 dolardan 11 bin dolara çıkardıklarını ifade eden Bağış, Türkiyeyi dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına sokmayı hedeflediklerini belirtti.
     Bakan Bağış, Başbakan Erdoğanın Siirtte okuduğu şiir yüzünden mahkum olduğunu ve ardından bu ilden milletvekili seçildiğini hatırlatarak, Kim ne derse desin, Türkiyenin de bu coğrafyadaki bütün mazlumların da Türkiyeden umudu olan insanlığın da Siirte gönül borcu vardır. Çünkü Türkiyenin kronikleşmiş sorunlarını aşabilecek iradeyi ortaya koyan, Siirtin demokrasi, insan hakları ve adalet sevdası olmuştur. Tabii ki bu ülkenin her karış toprağı kutsaldır, mübarektir. Ama Siirt de mübarektir. Hiç kimse bunu tartışma konusu yapmasın diye konuştu.
    
     -Türkiyede bir uzlaşı ortamı var-
    
     Bağış, Türkiyenin zor bir dönemden geçtiğini, cumhuriyet tarihinin en çetrefilli sorunlarından biri olan terörün son bulması yönünde çok önemli bir süreçten geçildiğini belirtti.
     Herkesin bu süreçte temkinli ve dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Bağış, şöyle devam etti:
     Siirtin aslında çok büyük bir misyonu, büyük bir görevi daha var. Türkü, Kürtü, Çerkezi, Lazı, Zazası, Boşnakı ve Arapı ile bütün farklılıklarımızın aslında bu ülke için zenginlik olduğunu görerek, empati kurarak kucaklaşma sürecinde Siirt aslında Türkiyenin önünü açacak bir modeli ortaya koyuyor. Siirtin sokaklarında Kürt çocuklarıyla Türk çocukları, Arap çocuklarıyla Koçer çocukları birlikte oynadı. Hiçbirimiz arkadaşımızın kimliğini sorgulamadık bile ta ki o terör belası bizi birbirimizden şüphe eder noktaya getirinceye kadar. Madem ki bu bizim dokumuzda ve yapımızda var, bu sorunu aşma sürecinde Türkiyeye örnek ve öncü olacak yer de Siirt olmalıdır. Şu anda Türkiyede bir uzlaşı ortamı var. Bir şeyi çok açık ve net sizlerle paylaşmak istiyorum ki; inkar ile bir yere varılamaz. Evet, biz et ile tırnağız, biz kardeşiz, biz birlikteyiz. Ama bizi biz yapan, bizi zengin kılan farklılıklarımız da var. İçimizde farklı ana dilleri öğrenerek büyüyenler, farklı etnik kökenleri, siyasi tercihleri, kılık kıyafet tercihleri, farklı düşünceleri olanlar da olacak. Ama o farklılıkların hiçbiri bizi bölecek kadar güçlü değil.
     AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yerel seçimlerde partililerden üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini de istedi.
     Daha sonra Siirt Üniversitesini ziyaret eden Bakan Bağış, Rektör Prof. Dr. Murat Erman ile bir süre görüştü.
     Prof. Dr. Erman, ziyaretin anısına Bakan Bağışa Siirt battaniyesinden dokunan Leonardo da Vincinin Mona Lisa tablosunu hediye etti.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen-Zekeriye Güneş/ Sema Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER