AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: -"Türkiyenin bölünmez bütünlüğünün garantisi AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğandır"


ŞANLIURFA (A.A) - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiyenin bölünmez bütünlüğünün garantisi AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğandır" dedi.
     Bağış, Şanlıurfada bir otelde gerçekleştirilen AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı 8. Bölge Toplantısında, "Hükümet İcraatları" konulu konuşmasında, son 11 yılda AK Parti hükümetinin kişi başına düşen milli geliri 3 kat artırdığını belirtti.
     Türkiyenin tarih boyunca uluslararası birçok platformda sadece AK Parti hükümeti döneminde üst düzeyde temsil edildiğini aktaran Bağış, Türkiyenin hızla değişerek geliştiğine dikkat çekti.
     Ecdadın hayalini kurduğu ve uğruna kıtaları aştığı hedefleri birlikte gerçekleştireceklerini dile getiren Bağış, "AB sürecinde önemli olan o standartları yakalamaktır, aynı zamanda Almanyadaki otoban standartlarını ülkemizdeki insanların da yaşayabilmesini sağlamaktır dedi.
     Türkiyenin AB fonlarından son yıllarda ciddi oranda faydalandığını dile getiren Bağış, herkesin daha fazla desteği Türkiyeye getirebilecek yönde araştırma yapması gerektiğini söyledi.
     Türkiyede birçok ilklerin AK Parti döneminde yaşandığını anlatan Bağış, "Çözüm sürecini tek bir cümleyle özetlemek gerekirse Anayasadaki Türkiye Cumhuriyetinin bütün vatandaşları eşittir maddesinin uygulamaya geçirilme sürecidir. Elinizi vicdanınıza koyun. Anayasada yazıldığından beri öyle yazıyor, eşit miydik- Bu ülkede mağdur edilmeyen kimse yoktu ki" ifadelerini kullandı.
    
     -"Birinin burnu kanarsa Bahçeli bunun hesabını veremez"
    
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkındaki görüşlerine katıldığını ifade eden Bağış, şöyle devam etti:
     "O akil insanlardan birinin burnu kanarsa Bahçeli bunun hesabını veremez. Onun için kendisi gerçekten vatansever ve milliyetçiyse, bu milleti önemsiyorsa onu ciddiyete ve bu ülkeyi sevmeye davet ediyorum. Rahmetli Türkeş, Biz ne kadar Türksek onlar o kadar Türktür. Onlar ne kadar Kürtse ise biz de o kadar Kürtüz demişti. Rahmetli Türkeş, Leyla Zanadan bahsederken, Leyla benim bacımdır, benim birçok Kürt akrabam var demişti. Sayın Bahçeli, merhum Türkeşin kemiklerini sızlatmaktan vazgeç."
     Türkiyenin bölünmesini dillendirenlere açık ve net mesaj vermek istediğini ifade eden Bağış, "Türkiyenin bölünmez bütünlüğünün garantisi AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğandır. Hiçbir ülke gibi Türkiyede kardeşlikle bölünmez, aksine ülke kalleşlikle bölünür. Aramıza fitne fesat sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz."
    
     Muhabir: Rauf Maltaş-Burhan Sansaroğlu-Selen Tonkuş / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER