ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları

ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları -ABD Dışişleri Bakanlığı ve USAIDten üst düzey heyet, İslahiyedeki çadır kenti ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacılarla görüştü


GAZİANTEP (A.A) - ABD Dışişleri Bakanlığı ve ABD Uluslararası Kalkınma Ajansından (USAID) üst düzey heyet, İslahiyedeki çadır kenti ziyaret ederek, Suriyeli sığınmacılarla görüştü.
     ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard, USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg ve ABDnin Şam Büyükelçisi Robert Forddan oluşan heyet, çadır kentte İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız tarafından karşılandı.
     Heyet daha sonra protokol çadırına geçerek gazetecilere açıklama yaptı.
     İslahiye Kaymakamı Osman Beyazyıldız, insanlara ne kadar iyi hizmet sunulursa sunulsun çadırda yaşamanın hiçbir zaman evde yaşamaya benzemeyeceğini belirterek, Bizim çadır kentimizde insanlar 10 aydan bu yana yaşıyor. Ne kadar iyi hizmet sunarsak sunalım, evdeki hizmeti sunamayız. Bizim beklentimiz, insanların evlerine gidecek ortamın sağlanmasıdır dedi.
     ABD Dışişleri Bakanlığı Nüfus, Mülteciler ve Göç Konularından Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Anne C. Richard ise Türk hükümeti ve Türk halkına Suriyeli sığınmacılara yaptıkları için teşekkür etti.
     Suriyeli sığınmacılarla görüşmenin kendileri açısından çok önemli olduğunu ifade eden Richard, Amerika Birleşik Devletleri bu krize cevap olarak zaten yardım yapmakta ve yapmaya devam edecektir diye konuştu.
     USAID Demokrasi, İhtilaflar ve İnsani Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Nancy Lindborg da evden ayrılmanın gönül kırıklığı yarattığını dile getirerek, Hem bütün bölgede hem de Suriye içerisinde Amerika Birleşik Devletleri hayat kurtarma veya insani yardım yapmaya kendini adamıştır. Bugün itibarıyla verdiğimiz insani yardım 210 milyon dolardır şeklinde konuştu.
     Kuveytte bir konferansa katılmak üzere yola çıktıklarını belirten Lindborg, konferansta Suriyeli sığınmacılar için büyük miktarda bir yardımı açıklayacaklarını kaydetti.
     Lindborg, Hali hazırda Türkiyenin taşımakta olduğu bu yükü, uluslararası toplumun da taşıması için Kuveytteki toplantıda sesimizi yükselteceğiz dedi.
     ABDnin Adana Konsolosu John Espinozanın da yer aldığı heyet, çadır kenti ziyaret ederek Suriyeli sığınmacılarla görüştü.
     Sosyal tesisleri gezen, Suriyelileri çadırlarında ziyaret eden heyet, çocuklara da yakın ilgi gösterdi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber ABDli üst düzey heyetin Türkiye temasları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER