ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Eskişehirde

ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Eskişehirde -Ricciardone, Vali Koçdemir ile Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşeni makamlarında ziyaret etti


ESKİŞEHİR (A.A) - ABDnin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Eskişehirde Vali Kadir Koçdemir ile Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşeni makamlarında ziyaret etti.
     Büyükelçi Ricciardone ve eşi Dr. Marie Ricciardone, toplantıya katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Eskişehirde, Koçdemir ile makamında bir süre görüştü.
     Ricciardone, burada yaptığı konuşmada, yaklaşık 15 yıl önce geldiği Eskişehirin o döneme göre büyüyüp geliştiğini görmekten memnuniyet duyduğunu söyledi.
     Kentte güzel bir gün geçirdiklerini belirten Ricciardone, Koçdemire çalışmalarında başarılar diledi.
     Koçdemir de bu yıl Eskişehirin hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı (UNESCO) Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti unvanlarına sahip olduğunu hatırlattı.
     Bu başkentlikler için belirledikleri sloganlardan birinin, Her Yere ve Herkese Yakın olduğunu dile getiren Koçdemir, Eskişehir olarak Ankaranın merkezine Eryaman semtinden yakınız dedi.
     Ricciardone, ziyaret sırasında Valilik Anı Defterini imzaladı.
     Daha sonra Ricciardone, eşiyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşeni de makamında ziyaret etti.
     Büyükerşen ile konukları Sazova Bilim ve Kültür Parkında gezinti yaptı. Büyükerşen, konuklarına parkla ilgili bilgi verdi.
     Ricciardone çifti, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çağdaş Cam Sanatları Müzesine de ziyarette bulundu.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Eskişehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER