ABD hayatinin Kayserideki ziyaretleri sürüyor

ABD hayatinin Kayserideki ziyaretleri sürüyor


KAYSERİ (A.A) - Kayseri ile Amerika Birleşik Devletlerinin (ABD) Kuzey Carolina Eyaleti arasında imzalanan işbirliği protokolünü çerçevesinde Kayseriye gelen heyet, Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarını gezdi.
     ABDnin Kuzey Carolina Eyaletinden Senatör James Davis, milletvekilleri Bill Brawley, Tim Maffit ve Bill Cook ile Eyalet Temyiz Mahkemesi Hakimi Robet Hunter Carldan oluşan heyet, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Oktay Durukan nezaretinde Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Kent Müzesini ziyaret ederek geziye başladı.
     Durukandan Kayseri tarihi ve şehir yapısıyla ilgili bilgi alan heyetin bir sonraki durağı Erciyes Dağı oldu. Erciyeste Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesini inceleyen ABDli heyet, mekanik ve diğer sosyal tesisler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
     Ardından Kadir Has Şehir Stadyumuna geçen heyet üyeleri, şu değerlendirmede bulundu:
     Kayseri stadyumu şehrin en güzel yapılarından biri ve burada çok güzel iş çıkartılmış. Projenin arkasında bulunanlar başarılı çalışmalar yapmışlar, harika bir yer. Kayseride sözlerle ifade edemeyeceğimiz tecrübe yaşadık. Bu şehir mükemmel bir şehir, çok güzel planlanmış ve güzel yönetiliyor. Erciyesteki çalışmalar da aynı şekilde çok başarılı. Belediye Başkanı tarafından burada yürütülen vizyonun Kayseri insanının yaşam kalitesini artıracağı gibi şehre de büyük gelir getireceğine inanıyoruz. Bunları gördükten sonra Kuzey Carolinanın Kayseri ile kardeş şehir ilan edilmesinden gurur duyuyoruz. Tekrar gelmek için sabırsızlanıyoruz.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber ABD hayatinin Kayserideki ziyaretleri sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER