Abdülhakim Ayten Lisesine kütüphane ve çok

Abdülhakim Ayten Lisesine kütüphane ve çok amaçlı salon yaptırıldı


SİİRT (A.A) - Abdülhakim Ayten Lisesine çok amaçlı salon ve kütüphane yaptırıldı.
     Doğan Mahallesindeki lisede düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Gürbüz Saltaş, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yürütülen en başarılı projenin Siirt Okuyor kampanyası olduğunu bildirdi.
     Saltaş Okuyan ve düşünen insanlar yetiştirmek istiyoruz. Bu açıdan bu projemiz çok başarılıdır. Başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere toplumun her kesiminin desteğini bekliyoruz dedi.
     Proje Koordinatörü Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Özvural ise geçen yıla oranla bu yıl kampanyaya daha büyük ilgi gösterildiğini belirtti. Bu yıl iki milyon kitabın okunmasının hedeflendiğini hatırlatan Özvural, kampanya kapsamında bu güne kadar 1 milyon 100 bin 430 kitap okunduğunu söyledi.
     İbrahim Hakkı Hazretlerinin Marifetname adlı eserini en iyi anlama yarışması hakkında bilgi veren Özvural, otomobil ödüllü bu yarışmada başvuruların 1 nisanda sona ereceğini ve halen müracaat edenlere bu eserin ücretsiz olarak verildiğini belirtti.
     Törende ay içinde en fazla kitap okuyan öğrencilere ödülleri verildi. Aralarında 330 kitap okuyan öğrencilerin de bulunduğu şubat ayında il bazında en fazla kitap okuyan öğrencilere çeyrek altınları Vali Vekili Gürbüz Saltaş tarafından verildi.
     Daha sonra SODES kapsamında yaptırılan salon gezildi ve kütüphanenin açılışı yapıldı.
    
     Muhabir: Ayhan Mergen
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Abdülhakim Ayten Lisesine kütüphane ve çok Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER