Abhazya Zafer Bayramı Sakaryada kutlandı

Abhazya Zafer Bayramı Sakaryada kutlandı -Kutlamalar kapsamında geleneksel at yarışı düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Abhazya Zafer Bayramı, Sakaryanın Akyazı ilçesinde düzenlenen etkinlikle kutlandı.
     Abhazyanın 30 Eylül 1993te Gürcistandan ayrılarak bağımsızlığına kavuşmasının 19. yıl dönümünde Türkiyenin çeşitli illerinden gelen Abhazyalıların Akyazı Akbalık Köyünde düzenlediği etkinliklerde, geleneksel Kafkas At Yarışı düzenlendi.
     Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikler, halk oyunları ve havai fişek gösterileriyle başladı. Daha sonra çeşitli kategorilerde yapılan at yarışlarıyla devam eden kutlamalarda, yarışların İngiliz Atları Sürat kategorisinde, Gazanfer Yavuzun atı Prodotör birinci olurken, Mehmet Yeşiloğlunun atı Almodovar ikinci ve Hüsamettin Kopalın atı Dila isimli atı 3. oldu.
     Arap Atları A kategorisinde ise Cemil Tanerin Büyülü Göl isimli atı birinci, Hasan Yıldızın atı Çoşkuner ikinci ve Ali Hikmet Özizcinin Tüzünsoy isimli atı üçüncülüğü elde etti. Arap Atları B kategorisinde de Fatih Pirin atı Dörtnala birinci, Ali Arabacının Boğaçhan adlı atı ikinci, Enis Badışoğlunun Tango isimli atı da üçüncü oldu.
     Yerel Köylü Atları kategorisinde ise Cengiz Yamanın atı Selçukhan7 birinci, Celal Araçın atı Urfa Güzeli ikinci, Erdal Araçın Tabanca adlı atı üçüncü olmayı başardı.
     Dereceye giren yarışmacılar, ödüllerini Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluatadan aldı.
    
     Muhabir: Sezai Yolcuoğlu / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Abhazya Zafer Bayramı Sakaryada kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER