Açtığı atölye ile onlarca kişiye istihdam

Açtığı atölye ile onlarca kişiye istihdam sağladı -Tekstil atölyesinin sahibi Dilsiz: Yıllarca İstanbulda sürdürdüğüm işi, memleketimde yapmanın gururunu yaşıyorum


BİTLİS (A.A) - Adilcevaz ilçesinde tekstil atölyesi kuran Yunus Dilsiz, 70 kişiye istihdam sağladı.
     İşsizlik nedeniyle her yıl birçok ailenin batıya göç etmek zorunda kaldığı ilçede, açtığı iş yeriyle istihdama katkı sağlayan tekstilci Dilsiz, yıllarca İstanbulda yaptığı bu işi memleketinde yapmanın gururunu yaşadığını söyledi.
     Dilsiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlisli olduğunu, uzun yıllardır İstanbulda tekstil işiyle uğraştığını ifade etti.
     Tekstil işini Adilcevaza kadar getirdiği için mutlu olduğunu belirten Dilsiz, şunları dile getirdi:
     Atölyemizde sadece pantolon dikimi yapıyoruz ve bu işte 70 personel çalışıyor. Yaklaşık 4 aydır çalışmalarımız sürüyor. Makinelerimizi yeni aldık. Ayrıca personelleri de bu alanda en iyi olabilecek şekilde yetiştirdik. Kademeli olarak işimizi büyütüyoruz. İlerleyen zamanlarda daha çok makine alıp, daha da fazla personel çalıştıracağız.
     Kademeli olarak işi işi büyütmeyi hedeflediklerini belirten Dilsiz, atölyede 150 kişiyi istihdam etmeyi planladıklarını ifade etti.
     Dilsiz, Şimdi atölyede sadece dikim işi yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde kesim işine de başlayacağız. Gün geçtikçe işimizi büyütüyoruz. İşimizi büyüttükçe, istihdamı da aynı oranda artıracağız. Şimdi ülkemizin tanınmış firmalarından birine fason pantolon üretimi yapıyoruz. Kesim il dışında yapılıp bize geliyor. Burada sadece dikimi yapıyoruz diye konuştu.
     Çalışanlardan Şehnaz Savaş ise atölyede çalışmaktan çok memnun olduklarını söyledi.
     Savaş, Bu istihdam olanağını bize sağlayanlara çok teşekkür ediyorum dedi.
     Çalışanlardan Ebru Göksoy da atölyenin Adilcevaz ve ilçede yaşayan işsizler için önemli olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Selcan Bayar
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Açtığı atölye ile onlarca kişiye istihdam Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER