Adalet Bakanı Ergin Hatayda

Adalet Bakanı Ergin Hatayda -Bu ülkede süre gelen terör eylemlerinin sonlandırılması, akan kanın durdurulması, gözyaşlarının dindirilmesi ve bu ülkenin 75 milyonunun kol kola kenetlenerek geleceğe doğru güvenle yürümesi için


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bu ülkede süre gelen terör eylemlerinin sonlandırılması, akan kanın durdurulması,gözyaşlarının dindirilmesi ve bu ülkenin 75 milyonunun kol kola kenetlenerek geleceğe doğru güvenle yürümesi için önemli adımlar atılıyor, çalışmalar yapılıyor dedi.
     Ergin, Hassa Belediyesi hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, icraatlarının 11inci yılına girdiklerini, geçen 10 yılın Türkiyenin ortaya koyduğu performans, kaydettiği ilerleme açısından dikkatle incelemeye değer bir dönem olduğunu söyledi.
     2002 öncesi Türkiyesinin manzarasını, sıkıntılarını gençlerin hatırlamadığını vurgulayan Ergin, bunun zaman zaman hatırlanması ve bugün gelinen noktayla mukayesesinin son derece önemli ve anlamlı olduğunu belirtti.
     2002 yılı öncesinde Türkiyede her 6 ya da 8 ayda bir kriz yaşandığını, insanların akşam zengin yatıp sabah fakir uyandığını anlatan Ergin, şunları söyledi:
     Enflasyon almış başını gidiyor, döviz bir iki günde ikiye üçe katlanıyor, bu hızla insanımız da fakirleşiyordu. İşletmeler kapanıyor ve milletimizin geleceği tehlikeye giriyordu. Ne oldu 2002de, bir sihirli el mi geldi- Türkiyede siyasi istikrar yoktu, 2002 seçimlerinde sizlerin verdiği destekle bu ülkeye siyasi istikrar geldi. Siyasi istikrar gelince piyasalar düzeldi, faizler, enflasyon düşmeye başladı, hükümetin attığı doğru adımlarla beraber kötüye giden tabloların hepsi, iyiye doğru gitmeye başladı. Yani işin başı milletimizden aldığımız destekle siyasi istikrarı yakalamak. Siyasi istikrar beraberinde ekonomik istikrarı getirdi. 3 Kasım 2002den bu yana dövizde hoplama zıplama var mı- 2012 yılının enflasyon oranı yüzde 6,2. Son 50 yılın en düşük enflasyonu 2012de gerçekleşti. Sağlanmış olan siyasi istikrar ve ona dayalı ekonomik istikrar sonucu, kaynaklarımız arttı, dizlerimize derman geldi ve memleketin dört bir yanına hizmetler yağmur gibi yağmaya başladı. Milletin hayatını kolaylaştıracak ne varsa bütün bunlar Türkiyenin dört bir yanında inşa edilmeye başlandı.
     Türkiyenin 2002 yılında IMFye 23,5 milyar dolar borcunun olduğunu ifade eden Ergin, bunun 23 milyar 100 milyon dolarının on yılda ödendiğini, kalan borcun da mayıs ayında ödeneceğini, ayrıca IMFye 5 milyar dolarlık kredi verilmeye hazır olunduğunu kaydetti.
     Ergin, Türkiyenin 2002 ile 2012 arasında bütün değerlerini katladığına dikkati çekerek, Merkez Bankasının kasasında 28 milyar dolar döviz varken bugün bu rakam 125 milyar dolara çıkmış durumda. 36 milyar dolar ihracat yapan Türkiye, 2012 yılında tam 152,5 milyar dolar ihracat yaptı. Eğer biz birliğimizi, dirliğimizi kardeşliğimizi bozmadan sürdürebilirsek, bu ülkede kaynak da imkan da iş de çok ve bu ülkenin geleceği çok daha zengin, özgür ve müreffeh olma noktasında güçlü bir potansiyele sahip. Bunun için korumamız gereken değerler var diye konuştu.
     Türkiyenin bütün bu ilerlemeleri sağlarken farklı sorunlarla da boğuştuğunu anlatan Ergin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Bu ülkede süre gelen terör eylemlerinin sonlandırılması, akan kanın durdurulması, gözyaşlarının dindirilmesi ve bu ülkenin 75 milyonunun kol kola kenetlenerek geleceğe doğru güvenle yürümesi için önemli adımlar atılıyor, çalışmalar yapılıyor. Zor şartlarda bu mesafeyi kateden Türkiye, bir yandan terörle mücadele ederken, kaynaklarının önemli bir kısmını terörle mücadeleye harcarken son 10 yıldaki gelişmeleri kaydetti, bu aşamayı sağladı. Bir de terörle mücadele biterse, terörün kurumasıyla, sonlanmasıyla beraber, teröre aktarılan bu kaynakların Hassaya, Kırıkhana, Samandağa, Antakyaya Kumluya, Dörtyola, Erine ve Reyhanlıya ulaştırıldığını bir düşünün. İnanın işsizlerimiz iş, aşsızlarımız aş bulma konusunda çok rahata erecek.
    
     -Hataydaki hizmetler -
    
     Ergin, son 10 yılda Hatayda havaalanı ve duble yollar gibi önemli hizmetlerin gerçekleştirildiğini, ayrıca sulama projelerinde önemli adımların atıldığını da söyledi.
     Hatayın çılgın projesi olarak Amanos Tüneli projesinin bulunduğunu ifade eden Ergin, bunun ihalesinin yapılıp sonuçlandığını kaydetti.
     Konuşmaların ardından Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Orhan Karasayar, Adem Yeşildal, Mehmet Öntürk, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ve Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş birlikte hizmet binasının açılışını yaptı.
     Ergin daha sonra Kırıkhan ilçesinde restorasyon çalışmaları devam eden Beyazıt-ı Bestami Türbesini ziyaret etti, ardından merkeze bağlı Ovakent beldesinde Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Strateji Planı kapsamında Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından yapılan süt toplama merkezinin açılışını yaptı.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven-Salim Taş/Ali Güreli
     Yayıncı: Ömer Erim Baştimar
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER