Adalet Bakanı Ergin Konyada:

Adalet Bakanı Ergin Konyada: -Barolar Birliğinin bir süredir üzerinde emek sarf ettiğini bildiğim yeni Avukatlık Yasa Tasarısını, inşallah çalışmalar tamamlandıktan sonra, bizler parlamentonun hizmet dönemini tamamlamadan, bu y


KONYA (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Barolar Birliğinin bir süredir üzerinde emek sarf ettiğini bildiğim yeni Avukatlık Yasa Tasarısını, inşallah çalışmalar tamamlandıktan sonra, bizler parlamentonun hizmet dönemini tamamlamadan, bu yasayı meslektaşlarımıza, Türk yargısına ve savunma mesleğine armağan etmeyi arzu ediyoruz dedi.
     Ergin, Baro Başkanlığı Sosyal Tesisleri temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iddia, savunma ve karar üçlüsü içerisinde, savunmanın kutsallığını, önemini tartışmanın abesle iştigal olacağını söyledi.
     Olmazsa olmaz bu üçlüden bir tanesi eksik olursa, yargılama olmayacağını vurgulayan Ergin, Bu anlamda Türkiyede uzunca bir süredir sürdürülen çalışmalar sonrasında geldiğimiz bir nokta önemli bir noktadır. Ama yeterli bir nokta değildir. Bu açıdan eksikliklerimizi biliyoruz diye konuştu.
     Özellikle savunma makamının ihtiyaçları ve şu anda eksik bulunan bir takım düzenlemeler konusunda önemli çalışmalar yaptıklarını ifade eden, Ergin, şunları kaydetti:
     Barolar Birliğimizle yakın bir çalışma sistemi içerisinde, ek ihtiyaçlar tespit ediliyor, eksiklikler istişareyle giderilmeye çalışılıyor. Bu anlamda parlamentoya getirmeyi düşündüğümüz, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Türkiye aleyhine vermiş olduğu ihlal kararlarını karşılamaya ve bundan sonra yeni ihlallerin oluşmasını önlemeye dönük paket içerisinde bir takım düzenlemeler de olacak. İnşallah Türkiyede savunmanın eksik kalan düzenlemeleri önümüzdeki sürede tamamlanacak. En nihayetinde Barolar Birliğinin bir süredir üzerinde emek sarf ettiğini bildiğim yeni Avukatlık Yasa Tasarısını, inşallah çalışmalar tamamlandıktan sonra, bizler parlamentonun hizmet dönemini tamamlamadan bu yasayı meslektaşlarımıza, Türk yargısına ve savunma mesleğine armağan etmeyi arzu ediyoruz.
     Bakan Ergin, daha sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Vedat Ahsen Coşar ve diğer protokol üyeleriyle birlikte butona basarak tesis inşaatına ilk harcı attı.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin Konyada: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER