Adanada kadın ve aile paneli

Adanada kadın ve aile paneli -Eski Bakan İmren Aykut: -Eğer toplumda şiddet varsa, kadınlar çuvaldızı kendisine, iğneyi başkasına batırmalıdır. Çünkü, o şiddeti yapan erkekleri yetiştiren biziz -AK Parti Adana Milletve


ADANA (A.A) - Eski bakanlardan İmren Aykut, Eğer toplumda şiddet varsa, kadınlar çuvaldızı kendisine, iğneyi başkasına batırmalıdır. Çünkü, o şiddeti yapan erkekleri yetiştiren biziz dedi.
     Aykut, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen kadın ve aile panelinde yaptığı konuşmada, kadına şiddetin her vesileyle ele alınmasında ve bunu önlemek için mutlaka mücadele verilmesinde zaruret olduğunu söyledi.
     Toplumda şiddetin arttığını ifade eden Aykut, Bunlar daha önce basına yansımıyordu. Bunun için biz de şiddetten pek haberdar değildik. Şimdi daha fazla yansıyor diye konuştu.
     Şiddet olaylarının önlenmesinde kadınlara önemli görevler düştüğünü ifade eden Aykut, şöyle konuştu:
     Eğer toplumda şiddet varsa, kadınlar çuvaldızı kendisine, iğneyi başkasına batırmalıdır. Çünkü, o şiddeti yapan erkekleri yetiştiren biziz. Onun için bu konuda bir kusurumuz olduğunu kabul edelim ve erkek çocuklarımızı yetiştirirken şiddete meyilli yetiştirmeyelim. Onları faklı bir varlık gibi kabul etmeyelim ve onlara bu hissi aşılamayalım. Çünkü, şiddet erkekler tarafından yapılıyor, ama bu erkekleri de siz doğuruyorsunuz ve siz büyütüyorsunuz. Erkek çocukların yetişmesinde etkin rol annededir ve onun verdiği telkinlerle çocuğun kişiliği gelişir. Kadınlardan bu konuda daha dikkatli olmasını, erkek çocuklara farklı muamele etmemesini, onları daha üstünmüş gibi bir duyguya kaptırmamasını rica ediyorum.
    
     -Erkeğe yönelik şiddet de artıyor-
    
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise kadın erkek ayrımını çok doğru bulmadığını belirterek, İkisi de bir kelebeğin iki kanadıdır. İkisi varsa kelebek uçar, yoksa tökezler. Dolayısıyla bizim her iki kanadı da güçlü kılmamız gerekiyor dedi.
     Özellikle son dönemde kadına şiddet artmış gibi görünmesine rağmen, şiddetin toplumda her zaman olduğunu dile getiren Gürkan, şunları kaydetti:
     Özellikle 2005 yılında Kadının Statüsü Genel Müdürlüğünün kurulmasından itibaren resmi istatistikler sağlıklı olarak tutulmaya başlandı. Bazı konulara avukatlık yaptığım dönemde de şahit oldum. Şiddete uğrayan kadın, karakola gittiğinde oradaki bir arkadaş, Karın seni sevdiğinde gelmiyorsun da bir fiske vuruyor geliyorsun diyordu. Artık bu değişti ve her müracaat kayda giriyor. Kimin hangi şekilde ve ne nedenle şiddet gösterdiği kayda giriyor. Biz kimseye bir fiske vurulmasını istemeyiz. Kadına şiddet insanlık dışı bir eylemdir ve şiddet bütün dinlerce yasaklanmıştır. Hem dinimiz, hem de örf ve adetlerimiz şiddeti yasaklıyor. O zaman bizim mutlaka bu algıyı yerleştirmemiz gerekiyor.
     Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı ve Vali Hüseyin Avni Coşun eşi Aylin Coşun da katıldığı panelde, Çukurova Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nafiz Bozdemir, Piskiyatrist Sabri Yurdakul ve Avukat Muhal İkikardeş de konuşma yaptı.
     Panelin ardından, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından hizmet alan kadın ve yaşlıların yaptığı el işlemesi ürünlerden oluşan sergi açıldı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada kadın ve aile paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER